4 Δεκεμβρίου 2025

Τα κρασιά της Πάρου

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η Πάρος και η Σαντορίνη αποτελούν τα δύο νησιά των Κυκλάδων με την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Ένα καθοριστικό σημείο για την ανάπτυξη της κρασί παραγωγής στην περιοχή ήταν το 1981, όταν αποδείχθηκε νομικά ο ερυθρός οίνος ΠΟΠ Πάρου (Οίνος Προστατευόμενης Προέλευσης). Η Πάρος έχει δύο ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης: μία για τα λευκά και ερυθρά κρασιά (ΠΟΠ Πάρος), και μία για τα γλυκά κρασιά Malvasia Πάρος.

Τα λευκά κρασιά ΠΟΠ Πάρος παράγονται από την ποικιλία αμπέλου Μονεμβασιά, ενώ τα ερυθρά παράγονται από την ποικιλία Μανδηλαριά. Τα γλυκά κρασιά ΠΟΠ Malvasia Πάρος παράγονται από ξηρά σταφύλια Μονεμβασιάς σε ποσοστό τουλάχιστον 85% και από την ποικιλία Ασύρτικο, και πρέπει να παλαιώνουν για τουλάχιστον 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Τα κρασιά της Πάρου

Τα κρασιά της Πάρου