Η Πάρος και η Σαντορίνη αποτελούν τα δύο νησιά των Κυκλάδων με την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Ένα καθοριστικό σημείο για την ανάπτυξη της κρασί παραγωγής στην περιοχή ήταν το 1981, όταν αποδείχθηκε νομικά ο ερυθρός οίνος ΠΟΠ Πάρου (Οίνος Προστατευόμενης Προέλευσης). Η Πάρος έχει δύο ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης: μία για τα λευκά και ερυθρά κρασιά (ΠΟΠ Πάρος), και μία για τα γλυκά κρασιά Malvasia Πάρος.
Τα λευκά κρασιά ΠΟΠ Πάρος παράγονται από την ποικιλία αμπέλου Μονεμβασιά, ενώ τα ερυθρά παράγονται από την ποικιλία Μανδηλαριά. Τα γλυκά κρασιά ΠΟΠ Malvasia Πάρος παράγονται από ξηρά σταφύλια Μονεμβασιάς σε ποσοστό τουλάχιστον 85% και από την ποικιλία Ασύρτικο, και πρέπει να παλαιώνουν για τουλάχιστον 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια.