14 Μαρτίου 2025

Το Πλαστό: Μια νέα εκδοχή της κλασικής συνταγής από τον Γιώργο Τσούλη”

Τελευταία Άρθρα

Πώς να βοηθήσετε έναν φοβισμένο σκύλο μετά από μια τραυματική εμπειρία

Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος από τρόμους και πιέσεις που μπορούν εύκολα να επηρεάσουν εμάς, αλλά και τα αγαπημένα μας σκυλάκια. Όπως και εμείς, οι σκύλοι

Δέρμα: Οι απαντήσεις στις πιο «trendy» απορίες ομορφιάς

Ο θαυμασμός για την ομορφιά είναι δεδομένος στη σημερινή κοινωνία μας. Ωστόσο, συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα και απορίες σχετικά με την περιποίηση του δέρμ

Νέα έρευνα: Οι αδέσμευτοι γονείς επιδίδονται στην αναταραχή των παιδιών τους αντί τα κοινωνικά μέσα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pediatrics, οι γονείς-ελικόπτερα ευθύνονται για την αύξηση της παιδικής

Οικονομικές Δυσκολίες για τους Ασθενείς με Διαβήτη: Μια Άγνωστη Πραγματικότητα

Η καθημερινή ζωή των ατόμων με διαβήτη συχνά αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, και οι οικονομικές δυσκολίες είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζο

Δωρεάν και Ανώνυμα Τεστ για ΣΜΝ: Μια Προσπάθεια για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διοργανώνει δωρεάν και ανώνυμα τεστ για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), όπως HIV/AIDS, ηπατίτιδα Β, ηπατ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά για ένα ταψί 35×30:

– 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 300 γραμμάρια νερό
– 200 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Για τη γέμιση:

– 1200 γραμμάρια σπανάκι
– 300 γραμμάρια φέτα
– 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
– 50 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Άνηθο (προαιρετικά)

Ανανεωμένη και πρωτότυπη, η συνταγή του παραδοσιακού Πλαστού έρχεται απευθείας από τον Γιώργο Τσούλη, προσφέροντάς μας μια νέα εκδοχή γεμάτη γεύση και αρώματα. Με απλά υλικά και μια μεράκια, ανακαλύπτουμε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο μας.

Ξεκινώντας από τη βάση, θα χρειαστούμε 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο, τα οποία θα ανακατεύουμε με 300 γραμμάρια νερό, 200 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού δημιουργήσουμε μια σφιχτή ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί ενώ προχωρούμε στην προετοιμασία της γέμισης.

Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε 1200 γραμμάρια νωπό σπανάκι, 300 γραμμάρια φέτα, 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και άνηθο για αυτούς που το προτιμούν. Αφού πλένουμε καλά το σπανάκι, το τσιμπολόγουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με τη φέτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζύμη που έχει ήδη ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με ρολό σε μια λεπτή στρώση. Τοποθετούμε μια από τις δύο ζύμες στο ταψί και προσθέτουμε στην επιφάνειά της την γεμισμένη μίγματος σπανακοπιτών. Καλύπτουμε τη γέμιση με την άλλη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει το πλαστό.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το πλαστό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Το Πλαστό του Γιώργου Τσούλη, με την ανανεωμένη αυτή εκδοχή, είναι ένα πανεύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορούμε να απολαμβάνουμε σε οποιαδήποτε περίσταση. Με την πλούσια γεύση του σπανακιού και φέτας, αλλά και την τραγανή υφή της κρούστας, αυτό το πιάτο θα γίνει αμέσως αγαπημένο σε όλη την οικογένεια. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί γευσιγνώστες θα διψούν να το δοκιμάσουν ξανά και ξανά.