7 Μαΐου 2025

Το Πλαστό: Μια νέα εκδοχή της κλασικής συνταγής από τον Γιώργο Τσούλη”

Τελευταία Άρθρα

Η νέα εποχή των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών: Στρατηγικές για την επιτυχημένη ανάπτυξη

Σε έναν κόσμο που υφίσταται συνεχείς αλλαγές, οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών (DMOs) πρέπει να προσαρμοστούν και να αναπτύξουν στρατηγικές που θα τους επ

Στα προθέματα του Poor Things: Μια ευφάνταστη ταξιδιωτική κωμωδία

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τη νέα του ταινία, το Poor Things, και διατηρεί αμείωτη την τεράστια φήμη που έχει αποκτ

Περιεδρικό συρίγγιο: Νέες μεθόδοι θεραπείας για την επώδυνη λοίμωξη γύρω από τον πρωκτό

Το περιεδρικό συρίγγιο είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνο και δυσφορία στον πρωκτό, λόγω ενός απόστηματος γεμάτου πύον μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και του δέ

Ο Εκπληκτικός Ήχος των Athos: Μια Φρέσκια Ματιά προς το Έντεχνο

Το άλμπουμ "To know where it’s going" των Athos, των δύο ελληνοκυπρίων αδελφών Αντώνη και Δημήτρη Καστελλανή, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς δίσκους

Αναδιαμορφώνοντας τις χάρτες της ζωής: Η δύναμη και η σημασία της φιλίας”

Μια ζωή μπορεί να αλλάξει και να ανατραπεί από μια απρόβλεπτη γεγονότα. Αυτό συμβαίνει όταν μια μοναχική γυναίκα αποφασίζει να αφήσει την κληρονομιά της σε π

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά για ένα ταψί 35×30:

– 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 300 γραμμάρια νερό
– 200 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Για τη γέμιση:

– 1200 γραμμάρια σπανάκι
– 300 γραμμάρια φέτα
– 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
– 50 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Άνηθο (προαιρετικά)

Ανανεωμένη και πρωτότυπη, η συνταγή του παραδοσιακού Πλαστού έρχεται απευθείας από τον Γιώργο Τσούλη, προσφέροντάς μας μια νέα εκδοχή γεμάτη γεύση και αρώματα. Με απλά υλικά και μια μεράκια, ανακαλύπτουμε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο μας.

Ξεκινώντας από τη βάση, θα χρειαστούμε 550 γραμμάρια καλαμποκάλευρο, τα οποία θα ανακατεύουμε με 300 γραμμάρια νερό, 200 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού δημιουργήσουμε μια σφιχτή ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί ενώ προχωρούμε στην προετοιμασία της γέμισης.

Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε 1200 γραμμάρια νωπό σπανάκι, 300 γραμμάρια φέτα, 120 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και άνηθο για αυτούς που το προτιμούν. Αφού πλένουμε καλά το σπανάκι, το τσιμπολόγουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με τη φέτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζύμη που έχει ήδη ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και την ανοίγουμε με ρολό σε μια λεπτή στρώση. Τοποθετούμε μια από τις δύο ζύμες στο ταψί και προσθέτουμε στην επιφάνειά της την γεμισμένη μίγματος σπανακοπιτών. Καλύπτουμε τη γέμιση με την άλλη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει το πλαστό.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το πλαστό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Το Πλαστό του Γιώργου Τσούλη, με την ανανεωμένη αυτή εκδοχή, είναι ένα πανεύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορούμε να απολαμβάνουμε σε οποιαδήποτε περίσταση. Με την πλούσια γεύση του σπανακιού και φέτας, αλλά και την τραγανή υφή της κρούστας, αυτό το πιάτο θα γίνει αμέσως αγαπημένο σε όλη την οικογένεια. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί γευσιγνώστες θα διψούν να το δοκιμάσουν ξανά και ξανά.