2 Οκτωβρίου 2025

Υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών με φρέσκα υλικά από το φούρνο

Τελευταία Άρθρα

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συνταγή για Αρχάριους Σεφ

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για τους χορτοφάγους, αλλά και για όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους. Στην παρακάτω συνταγή, σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε μπιφτέκια λαχανικών με φρέσκα υλικά και να τα ψήσετε στον φούρνο για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά:
– 1 πράσο
– 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέδακια
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 καρότο
– 1 κολοκύθι
– 2 πατάτες κανονικές
– 1 χούφτα αρακά
– 50 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή κονσέρβα ή φρέσκο
– 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Άνηθο ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 6-7 φέτες ψωμί του τοστ ή ό,τι άλλο ψωμί έχετε στο σπίτι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο, και ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.
2. Αν ο αρακάς και το καλαμπόκι είναι κατεψυγμένα, τα βάζουμε σε ένα φλιτζάνι με λίγο βραστό νερό για 5-10 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και γυαλίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά από τα νερά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά.
4. Προσθέτουμε περίπου 100-120 ml νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν.
6. Ψήνουμε τις μισές φέτες ψωμί του τοστ στους 200 oC για 20 λεπτά. Αλέθουμε όλες τις φέτες ψωμί του τοστ στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
7. Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
8. Φτιάχνουμε μπιφτέκια λαχανικών, ό,τι σχήμα και μέγεθος προτιμούμε, και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
9. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών στους 180 oC για περίπου 50 λεπτά. Θέλουμε να τραγανίσουν στο εξωτερικό και να μην στεγνώσουν πολύ στο εσωτερικό.

Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με πλαϊνά σαλάτες ή ως μέρος ενός πλήρους γεύματος. Απολαύστε τα!