Καθώς βραδιάζει ο χειμώνας, αναζητούμε θρεπτικά γεύματα που να προσφέρουν πλούσια γεύση και αρώματα, για να ξεκινήσουμε με ενέργεια τη μέρα μας. Η κανέλα, το τζίντζερ και η βανίλια είναι χαρακτηριστικά αρώματα των γιορτών που μας χαρίζουν ευχάριστες νότες γεύσης. Ο συνδυασμός αυτών των αρωμάτων συναντάται συχνά σε γλυκές λιχουδιές, όπως μπισκότα και κέικ, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να απολαύσετε αυτά τα αρώματα χωρίς να προσθέσετε περιττές θερμίδες στη σιλουέτα σας. Το gingerbread oatmeal, ή αλλιώς πλιγούρι βρώμης με γεύση gingerbread, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε γλυκά τα χριστουγεννιάτικα πρωινά σας.
Ακολουθεί η νέα συνταγή:
Υλικά:
– 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
– 1 και 1/2 φλιτζάνια νερό
– 1 φλιτζάνι μη γαλακτοκομικό γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό τζίντζερ μαζί με κανέλα
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καστανιάς
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
– Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε μία κατσαρόλα, βράστε το νερό και προσθέστε τις νιφάδες βρώμης.
2. Κατεβάστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε συχνά μέχρι να πήξει το μείγμα.
3. Προσθέστε το γάλα, το μπαχαρικό τζίντζερ με την κανέλα, το βούτυρο καστανιάς, το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
4. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να είναι όλα τα υλικά ενσωματωμένα και η σύνθεση να αρχίζει να πήγαινει.
5. Σερβίρετε το gingerbread oatmeal ζεστό, στολίζοντας με αγαπημένα toppings, όπως καρύδια, σταφίδες και φρέσκα φρούτα.
Το γαστριμαργικό αυτό πρωινό θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χαρά και γεύση. Απολαύστε το κάθε πρωί κατά τη διάρκεια των γιορτών για ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό που θα σας φτιάξει τη διάθεση!