5 Δεκεμβρίου 2025

Υπέροχες γαλλικές κρέπες suzettes για τους λάτρεις των γλυκών!

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας γεμάτος ρομαντισμό, και τι καλύτερο από μια γαλλική κρέπα suzette για να γευτείτε τη γλυκιά αίσθηση αυτής της εποχής. Στη Γαλλία, οι άνθρωποι γιορτάζουν δυο ημέρες τηγανίτας, την Τρίτη της Καθαράς Δευτέρας ή Mardi Gras, και την ημέρα Le Chandeleur (Candlemas) στις 2 Φεβρουαρίου.

Για να φτιάξετε αυτό το εκλεπτυσμένο γλυκό, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 125 γραμμάρια αλεύρι
– 3 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 350ml γάλα με πλήρες λιπαρά

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 100 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 8 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή Cointreau
– 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
– Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
– 50 γραμμάρια βούτυρο (για το μαγείρεμα)

Για να παρασκευάσετε την κρέπα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάντε μια λακκούβα στο κέντρο.
2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, αφαιρώντας τυχόν σβώλους που θα σχηματιστούν. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια καλή ώρα.

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Βάλτε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή Cointreau και 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς, και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για την παρασκευή των κρέπες, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

1. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί για κρέπες.
2. Ρίξτε λίγο ζυμάρι για κρέπες στο κέντρο, γερνόντας το τηγάνι έτσι ώστε το ζυμάρι να καλύψει την επιφάνεια λεπτό και ομοιόμορφα.
3. Μαγειρέψτε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει.
4. Βγάλτε την από το τηγάνι, βάλτε ένα ζεσταμένο πιάτο και κρατήστε τη ζεστή όσο φτιάχνετε τις υπόλοιπες, λιώνοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Για να σερβίρετε τις κρέπες suzettes, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
2. Βάλτε τις κρέπες μέσα στη σάλτσα μία μία, διπλώστε τις μία φορά και μετά ξανά, ώστε να γίνουν μικρά τρίγωνα.
3. Άδειάστε τη σάλτσα πάνω από τις κρέπες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν απορροφηθεί όλες από τη σάλτσα.
4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο Grand Marnier και το κονιάκ σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Στο τραπέζι, βάλτε το τηγάνι και ρίξτε πάνω από τις κρέπες και στη συνέχεια σερβίρετε.

Αυτές οι γαλλικές κρέπες suzettes είναι η τέλεια επιλογή για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε αυτήν την απόλυτα γευστική εμπειρία!