Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας γεμάτος ρομαντισμό, και τι καλύτερο από μια γαλλική κρέπα suzette για να γευτείτε τη γλυκιά αίσθηση αυτής της εποχής. Στη Γαλλία, οι άνθρωποι γιορτάζουν δυο ημέρες τηγανίτας, την Τρίτη της Καθαράς Δευτέρας ή Mardi Gras, και την ημέρα Le Chandeleur (Candlemas) στις 2 Φεβρουαρίου.
Για να φτιάξετε αυτό το εκλεπτυσμένο γλυκό, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
– 125 γραμμάρια αλεύρι
– 3 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 350ml γάλα με πλήρες λιπαρά
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
– 100 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 8 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή Cointreau
– 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
– Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
– 50 γραμμάρια βούτυρο (για το μαγείρεμα)
Για να παρασκευάσετε την κρέπα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάντε μια λακκούβα στο κέντρο.
2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, αφαιρώντας τυχόν σβώλους που θα σχηματιστούν. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια καλή ώρα.
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
1. Βάλτε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή Cointreau και 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς, και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για την παρασκευή των κρέπες, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:
1. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί για κρέπες.
2. Ρίξτε λίγο ζυμάρι για κρέπες στο κέντρο, γερνόντας το τηγάνι έτσι ώστε το ζυμάρι να καλύψει την επιφάνεια λεπτό και ομοιόμορφα.
3. Μαγειρέψτε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει.
4. Βγάλτε την από το τηγάνι, βάλτε ένα ζεσταμένο πιάτο και κρατήστε τη ζεστή όσο φτιάχνετε τις υπόλοιπες, λιώνοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
Για να σερβίρετε τις κρέπες suzettes, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
1. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
2. Βάλτε τις κρέπες μέσα στη σάλτσα μία μία, διπλώστε τις μία φορά και μετά ξανά, ώστε να γίνουν μικρά τρίγωνα.
3. Άδειάστε τη σάλτσα πάνω από τις κρέπες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν απορροφηθεί όλες από τη σάλτσα.
4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο Grand Marnier και το κονιάκ σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Στο τραπέζι, βάλτε το τηγάνι και ρίξτε πάνω από τις κρέπες και στη συνέχεια σερβίρετε.
Αυτές οι γαλλικές κρέπες suzettes είναι η τέλεια επιλογή για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε αυτήν την απόλυτα γευστική εμπειρία!