4 Δεκεμβρίου 2025

Φρέσκα Γιουβαρλάκια με Αυγολέμονο: Μια λαχταριστή επιλογή για όλη την οικογένεια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
– 1 αυγό
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1/3 φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
– ½ φλιτζάνι ελληνικό ρύζι γλασέ
– 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Για το αυγολέμονο:
– 2 αυγά
– Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
4. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
6. Βάζουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
7. Με την κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
8. Αφού ρίξουμε 2-3 κουταλιές ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
9. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
10. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια με αυγολέμονο θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη σας επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και σίγουρα θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γεύση του. Απολαύστε το!