30 Μαΐου 2025

Φύλακες της Ανάφης: Ένα γαστρονομικό ταξίδι μεσα στην παράδοση”

Τελευταία Άρθρα

Αυξημένη επισήμανση πλαστών βίντεο απαιτεί το Εποπτικό Συμβούλιο από τη Meta

Το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο της Meta, που ασκεί την εποπτεία του διαδικτυακού περιεχομένου των κοινωνικών δικτύων, έχει αποφανθεί ότι η εταιρεία θα πρέπ

Νέα εποχή φέρνουν η Αστρέλια και ο Αστέριος στους μαθητές της Πάτρας (βίντεο)

Με αμέτρητο ενθουσιασμό και αγωνία περίμεναν οι μαθητές της Πάτρας την πολυαναμενόμενη παράσταση "Αστρέλια" που έλαβε χώρα στο Πάνθεον Θέατρο. Η συγκεκριμένη

«Ο Χορός του Φλαμίνγκο: Ένα Μαγικό Ταξίδι στην Κινηματογραφική Αγορά της Ευρώπης»

Η γερμανική Studio 100 Media και η ισπανική 3Doubles Producciones ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, το «Ο

Η άφιξη του πρώτου Βαρβιτσιώτη στη Βουλή – Μια ματιά στην Ελλάδα του 1844

Το 1844 ήταν μια εποχή αποκοσμημένη από τις σύγχρονες εφευρέσεις και τεχνολογίες που γνωρίζουμε σήμερα. Τότε η Αθήνα είχε ακόμη λιγότερους από 28.000 κατοίκο

Φροντίδα του Εγκεφάλου: Πώς να προστατευτείς από τον κίνδυνο του εγκεφαλικού

Ο τίτλος ορίζει ξεκάθαρα το θέμα τουυ και επικεντρώνεται στη φροντίδα και προστασία του εγκεφάλου μας. Αν και ο κίνδυνος από εγκεφαλικό είναι υψηλός, μπορούμ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το Bandieroli, ένα νέο μαγαζί στην Ανάφη, ανοίγει τις πύλες του προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας σε ένα νησί που εκπέμπει παράδοση και απλότητα. Από την ομάδα του Annie Fine Cooking, η Ιόλη Χαϊδοπούλου Βρυχέα, ο Πάνος Στογιάννης και ο μάγειρας Στέφανος Μιχάλης συνδυάζουν την αγάπη τους για την πρώτη ύλη και την παρέμβαση στην τροφή, δημιουργώντας έναν προορισμό που τιμά την τοπική κουλτούρα και παράδοση
Φύλακες της Ανάφης: Ένα γαστρονομικό ταξίδι μεσα στην παράδοση"
Το Bandieroli βρίσκεται σε ένα οίκημα που χρονολογείται από το 1930 και λειτούργησε ως καφενείο. Η αυθεντική αρχιτεκτονική του νησιού και το μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα στο μαγαζί. Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από τα σαντορινιά μπαντιερόλια, τα σκιάχτρα φύλακες των χωραφιών και των αμπελιών, που ο κ. Γιώργος Χαϊδόπουλος φωτογράφιζε με πάθος. Στους τοίχους του μαγαζιού κρέμονται κάδρα με φωτογραφίες από τις εκθέσεις του κ. Χαϊδόπουλου, δίνοντας έναν πολύχρωμο και ζωντανό χαρακτήρα
Η κουζίνα του Bandieroli θα προσφέρει πιάτα με ωμά ψάρια, σαλάτες με ζαρζαβατικά από το χωράφι και όσπρια από διάφορα νησιά του Αιγαίου. Το μενού θα είναι διαρκώς ενημερώνεται, ανταποκρινόμενο στην ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει η τοπική αγορά. Επίσης, το οίκημα του μαγαζιού διαθέτει ένα φουρνίο, όπου ανάβουν παραδοσιακά για ψωμί και παξιμάδια, ενώ επίσης χρησιμοποιείται για την παρασκευή του κατσικιού του Πάσχα. Ο σεφ Στέφανος Μιχάλης έχει βαθιά γνώση της τοπικής κουζίνας και ελπίζει να αναδείξει τα αναφιώτικα προϊόντα σε προωθητές του νησιού
Το κρασί έχει ιδιαίτερη θέση στο Bandieroli, καθώς ο Στέφανος Μιχάλης είναι και οινοποιός. Στην κάβα του μαγαζιού θα βρείτε αυθεντικά ελληνικά κρασιά, πειραματικά και μικρής παραγωγής, με σπάνιες ποικιλίες από νησιά που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Μπορείτε να απολαύσετε τα κρασιά με θέα στο Αιγαίο ή να τα αγοράσετε για να τα απολαύσετε στο σπίτι. Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα, υπό την επίβλεψη του κ. Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου
Το Bandieroli συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία και προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία για τους επισκέπτες του, προωθώντας την τοπική κουλτούρα και τα προϊόντα της Ανάφης. Με την μοναδική θέα στο Αιγαίο και την ατμόσφαιρα του νησιού, το Bandieroli είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη γαστρονομία του.