4 Δεκεμβρίου 2025

Φύλακες της Ανάφης: Ένα γαστρονομικό ταξίδι μεσα στην παράδοση”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το Bandieroli, ένα νέο μαγαζί στην Ανάφη, ανοίγει τις πύλες του προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας σε ένα νησί που εκπέμπει παράδοση και απλότητα. Από την ομάδα του Annie Fine Cooking, η Ιόλη Χαϊδοπούλου Βρυχέα, ο Πάνος Στογιάννης και ο μάγειρας Στέφανος Μιχάλης συνδυάζουν την αγάπη τους για την πρώτη ύλη και την παρέμβαση στην τροφή, δημιουργώντας έναν προορισμό που τιμά την τοπική κουλτούρα και παράδοση
Φύλακες της Ανάφης: Ένα γαστρονομικό ταξίδι μεσα στην παράδοση"
Το Bandieroli βρίσκεται σε ένα οίκημα που χρονολογείται από το 1930 και λειτούργησε ως καφενείο. Η αυθεντική αρχιτεκτονική του νησιού και το μπαλκόνι με θέα στο Αιγαίο δίνουν ένα μοναδικό χαρακτήρα στο μαγαζί. Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από τα σαντορινιά μπαντιερόλια, τα σκιάχτρα φύλακες των χωραφιών και των αμπελιών, που ο κ. Γιώργος Χαϊδόπουλος φωτογράφιζε με πάθος. Στους τοίχους του μαγαζιού κρέμονται κάδρα με φωτογραφίες από τις εκθέσεις του κ. Χαϊδόπουλου, δίνοντας έναν πολύχρωμο και ζωντανό χαρακτήρα
Η κουζίνα του Bandieroli θα προσφέρει πιάτα με ωμά ψάρια, σαλάτες με ζαρζαβατικά από το χωράφι και όσπρια από διάφορα νησιά του Αιγαίου. Το μενού θα είναι διαρκώς ενημερώνεται, ανταποκρινόμενο στην ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει η τοπική αγορά. Επίσης, το οίκημα του μαγαζιού διαθέτει ένα φουρνίο, όπου ανάβουν παραδοσιακά για ψωμί και παξιμάδια, ενώ επίσης χρησιμοποιείται για την παρασκευή του κατσικιού του Πάσχα. Ο σεφ Στέφανος Μιχάλης έχει βαθιά γνώση της τοπικής κουζίνας και ελπίζει να αναδείξει τα αναφιώτικα προϊόντα σε προωθητές του νησιού
Το κρασί έχει ιδιαίτερη θέση στο Bandieroli, καθώς ο Στέφανος Μιχάλης είναι και οινοποιός. Στην κάβα του μαγαζιού θα βρείτε αυθεντικά ελληνικά κρασιά, πειραματικά και μικρής παραγωγής, με σπάνιες ποικιλίες από νησιά που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Μπορείτε να απολαύσετε τα κρασιά με θέα στο Αιγαίο ή να τα αγοράσετε για να τα απολαύσετε στο σπίτι. Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα, υπό την επίβλεψη του κ. Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου
Το Bandieroli συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία και προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία για τους επισκέπτες του, προωθώντας την τοπική κουλτούρα και τα προϊόντα της Ανάφης. Με την μοναδική θέα στο Αιγαίο και την ατμόσφαιρα του νησιού, το Bandieroli είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη γαστρονομία του.