Σύμφωνα με μια νέα ανασκόπηση μελετών που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, η επιλογή της διατροφής μας μπορεί να καθοριστεί από τον χαρακτήρα μας. Αν είμαστε ανοιχτοί στο να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και είμαστε ευγενικοί, τότε είναι πιο πιθανό να επιλέξουμε μια vegan διατροφή. Αντίθετα, αν είμαστε πιο απότομοι και κλειστόμυαλοι, τότε μπορεί να προτιμούμε περισσότερο το κρέας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 17 μελέτες που αφορούσαν τις προσωπικότητες των ανθρώπων και τις διατροφικές τους επιλογές. Οι μελέτες περιελάμβαναν περίπου 70.000 συμμετέχοντες από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν το χαρακτήρα τους με βάση πέντε κύρια χαρακτηριστικά: τη δεκτικότητα, τη θετικότητα, τον νευρωτισμό, την εξωστρέφεια και την ευσυνειδησία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η δεκτικότητα και η θετικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που διέφεραν μεταξύ των vegan και των κρεατοφάγων. Οι vegan άνθρωποι είχαν τάση να είναι πιο ζεστοί, συμπονετικοί, ευγενικοί και ανοιχτοί στα νέα πράγματα. Είχαν επίσης περισσότερη προθυμία να ασχοληθούν με ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και τα δικαιώματα των ζώων.
Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να είναι δεκτικές και να επιλέξουν μια vegan διατροφή. Αυτή η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση των συνδέσεων μεταξύ του χαρακτήρα και της διατροφής μας. Η γνώση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην προσέγγιση των θεμάτων διατροφής και υγείας από μια πιο ατομική προοπτική.