Ο Τραμπ καλεί τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να επιδιώξουν έναν «συμβιβασμό»Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που άρχισε πριν από λίγο την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να επιδιώξουν έναν «συμβιβασμό».

Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να απειληθεί μόνο από «ανόητους πολέμους», τις «πολιτικές σκοπιμότητες», ή «γελοίες μικροκομματικές έρευνες».

Ακόμη, στην ομιλία του ως τώρα, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι η Γερουσία δεν έχει εγκρίνει όπως είπε «τριακόσιους διορισμούς» που έχει κάνει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «άδικο» τόσο για τα πρόσωπα που διόρισε, όσο «και για τη χώρα μας».

Εξάλλου σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν αρχίσει να την εκφωνεί, ο Τραμπ θα καλέσει στη συνέχεια να αναθεωρηθούν οι νόμοι για τη μετανάστευση ώστε να προστατεύονται «οι ζωές και οι δουλειές των πολιτών μας».

Επιπλέον, αναέμνεται να ταχθεί υπέρ του «ευγενούς αγώνα» για «την ελευθερία» στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό του λατινοαμερικάνικου κράτους και εντείνουν τις πιέσεις για να αναγκάσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στα σχέδιά του για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής που σκοπεύει να κάνει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη του μηνός.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 05:23

Πηγή: Zougla.gr

Το blog του Barack

Επιλεγμένες ειδήσεις από τον Barack

Ακολουθήστε μας....

Επικοινωνία