4 Δεκεμβρίου 2025

5 συμβουλές για να διατηρήσετε φρέσκο το κομμένο μήλο

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το χειμώνα, τα φρούτα είναι θαυμάσια, αλλά δυστυχώς τα παιδιά μας σπάνια τα καταναλώνουν. Ειδικά αν τα παιδιά περνούν πολλές ώρες στο σχολείο και δεν έχουν την ευκαιρία να φάνε φρούτα μετά το απόγευμα, συνήθως τους προσφέρουμε μπανάνες, αφού είναι εύκολες στη μεταφορά και δεν μαυρίζουν. Όμως, πότε θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μήλα; Εμείς, η ομάδα “Ευτυχισμένη Μαμά”, ανακάλυψαν 5 τρόπους για να σερβίρουν στα παιδιά μας το αγαπημένο τους φρούτο, χωρίς να μαυρίζει, και ενημερώνουν πως αν και πιθανόν θα μαυρίσει κάποια στιγμή, θα χρειαστεί λίγο χρόνο πριν συμβεί αυτό (μπορούμε να προλάβουμε μέχρι την επόμενη μέρα!).

1. Έμβαπτο στο νερό: Μόλις κόψετε το μήλο, βουτήξτε το αμέσως σε ένα μπολ με νερό. Τοποθετήστε από πάνω ένα χαρτοπετσέτα κουζίνας για να μην βγαίνει το μήλο από το νερό. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά, στραγγίστε το και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο.

2. Χρήση σόδας: Αν θέλετε να επεκτείνετε τον χρόνο και να αποτρέψετε το μήλο από το να μαυρίσει, προσθέστε λίγη σόδα ή ανθρακούχο νερό και επαναλάβετε τα βήματα που αναφέραμε παραπάνω.

3. Πρόσθετο λεμονιού: Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο νερό. Έτσι το μήλο θα μαυρίσει λίγο αργότερα από το συνηθισμένο. Προσέξτε την ποιότητα του λεμονιού, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μήλου! Εάν τα παιδιά σας δεν είναι φαν του λεμονιού, τότε ίσως δεν το φάνε.

4. Νερό με μέλι: Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι στο νερό. Αντίστοιχα με τον χυμό λεμονιού, το μέλι είναι φυσικό συντηρητικό και μια πιο γλυκιά εναλλακτική στον χυμό λεμονιού.

5. Νερό με αλάτι: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Σιγουρευτείτε όμως πως θα ξεπλύνετε το μήλο πολύ καλά μετά από δέκα λεπτά. Αυτή η μέθοδος αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη για να επιβραδύνει τη διαδικασία μαυρίσματος.

Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα μήλα χωρίς να ανησυχείτε για το μαύρισμα. Περιπολήστε τα φρούτα σας και διασφαλίστε πως τα παιδιά σας λαμβάνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από φρέσκα φρούτα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.