12 Μαρτίου 2025

6 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε, αν ετοιμάζεστε να κολυμπήσετε

Τελευταία Άρθρα

Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ: Πρωτοπόρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ αναδείχθηκε ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον τίτλο του Growth Pioneer στα φετινά «Growth Awards». Τα β

Παιδί: Προς μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή είναι ένας σπουδαίος παράγοντας για την υγεία των παιδιών μας. Όμως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα τρώνε υγιεινά; Η απάντηση

Ο Χορός των Πουλιών: Ένα Φάρμακο για την Ψυχή μας”

Σε μία εποχή όπου ζούμε στη βιαστική και αγχωτική αστική ζωή, συχνά παραμελούμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η φύση. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα

Ανησυχία στην Ιταλία: Επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξητική τάση στα περιστατικά κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το

Απάτη με επιθέματα στον ΕΟΠΥΥ – Εμπλέκονται 227 εταιρείες, ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Νέοι και αποκαλυπτικοί όροι για την απάτη με επιθέματα που διαπράχθηκε κατά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ήρθαν στο φως της δημοσιό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το καλοκαίρι, όταν πηγαίνουμε για κολύμβηση στη θάλασσα ή στην πισίνα, πρέπει να έχουμε προσοχή στο τι τρόφιμα καταναλώνουμε. Ορισμένα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως φούσκωμα, κράμπες και δυσφορία, που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία μας στο νερό. Παρακάτω είναι έξι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν κολυμπήσετε.

  1. Φασόλια / φακές / αρακάς: Η κατανάλωση όσπριων μεγαλώνει τις πιθανότητες φούσκωμα, κραμπών και δυσφορίας κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.
  2. Πικάντικο, καυτερό φαγητό: Τα καυτερά φαγητά μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές και γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.
  3. Καφές: Η καφεΐνη σε καφέ και ενεργειακά ποτά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, διάρροια ή ναυτία.
  4. Τηγανιτά / Παγωτά / Αναψυκτικά: Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία και δυσφορία. Αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα και κράμπες.
  5. Το σέλινο: Η κατανάλωση σέλινου μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία, προκαλώντας φουσκάλες και εγκαύματα.
  6. Αλκοόλ: Ακόμα και σε μικρή ποσότητα, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να επηρεάσει την ορθή κρίση.

Αν θέλετε να απολαύσετε την κολύμβησή σας χωρίς ανεπιθύμητα προβλήματα, αποφύγετε αυτές τις τροφές πριν από την κολύμβηση και επιλέξτε ελαφριά και χαμηλά σε θερμίδες γεύματα.

Πηγή