2 Οκτωβρίου 2025

Ημερίδα με θέμα τα οφέλη των ελαιοκομικών προϊόντων στην υγεία

Τελευταία Άρθρα

Αναμονή για χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται καθημερινά στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγε

Tips για ευκολότερη μετάβαση σε vegan διατροφή

Σκέφτεσαι να γίνεις vegan; Tips για πιο εύκολη μετάβαση Η μετάβαση σε μια plant-based διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη γι

Η σημασία της προστασίας από τον ήλιο

Σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το καλοκαίρι παραμένει αναλλοίωτο και ο κώδικας του καλοκαιριού περιλαμβάνει τις λέξεις "ήλιος", "θά

Φαγητό και ποτό με θέα στο διάστημα – Όλα όσα φανταζόμασταν είναι σήμερα πραγματικότητα

Οι ταξιδιώτες στο διάστημα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τροφή και ποτό με μια εκπληκτική θέα. Η εταιρεία Space Perspective δημιούργησε το εσωτερικό Space

5 Airbnb στα Ιωάννινα

Προσέχοντας τις γιορτές, η αναζήτηση καταλυμάτων για τις αποδράσεις μας γίνεται ολοένα και πιο εντατική. Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η ενημερωτική εκδήλωση “Επιδράσεις των ελαιοκομικών προϊόντων στην ανθρώπινη υγεία” φιλοξενείται από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ στα πλαίσια των “ΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ 2023”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10:30 έως τις 15:30, στο Αμφιθέατρο Λύτρας στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς στον τομέα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης η βράβευση της ομότιμης καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Αντωνίας Τριχοπούλου. Η κα Τριχοπούλου έχει συμβάλει από τα μέσα της δεκαετίας του 80 στην επανεμφάνιση του ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, κυρίως την ελληνική.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
– Εγγραφές από τις 10:00 έως τις 10:30
– Χαιρετισμοί από το προεδρείο (Γ. Ζακυνθινός – Κ. Κοτροκόης) από τις 11:00 έως τις 11:20
– Ομιλίες στα θέματα: “Νοθεία ελαιολάδου και δημόσια υγεία” από τον Κωνσταντίνο Κοτροκόη, “Το ελαιόλαδο στην υγεία των παιδιών” από την Τώνια Βασιλάκου, “Τα κρυμμένα κειμήλια του ελαιολάδου: Πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά για την υγεία και την ευεξία” από τον Δρ. Εμμανουήλ Μπαρμπούνη, “Όταν η χημεία συναντάται με την υγεία στο ελαιόλαδο” από τον Γιώργο Σειραγάκη. Οι ομιλίες θα ακολουθηθούν από ερωτήσεις και συζήτηση.
– Διάλειμμα από τις 13:10 έως τις 13:40
– Ομιλίες στα θέματα: “Μεσογειακή διατροφή και Βιωσιμότητα” από την Αντωνία Τριχοπούλου, “Ανάπτυξη υγειο-προστατευτικών προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο” από τον Γιώργο Ζακυνθινό και “OliveNet: Έξυπνη εφαρμογή δικτύωσης και μεταφοράς γνώσης για την υγεία με το ελαιόλαδο” από τον Ιωάννη Κουμπούρο. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση από το κοινό.
– Συμπεράσματα από τις 14:50 έως τις 15:30

Με αυτήν την εκδήλωση, η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ στοχεύει στην ενημέρωση και επιμόρφωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη των ελαιοκομικών προϊόντων για την υγεία. Είστε όλοι καλεσμένοι να παρευρεθείτε και να μάθετε περισσότερα για αυτό το ευεργετικό τρόφιμο που αποτελεί σημαντικό μέρος της μεσογειακής διατροφής.