15 Απριλίου 2025

Ημερίδα με θέμα τα οφέλη των ελαιοκομικών προϊόντων στην υγεία

Τελευταία Άρθρα

Η αποτελεσματικότητα της yoga nidra για βελτιωμένο ύπνο και ενισχυμένη μνήμη

Στα πλαίσια της αναζήτησης του ιδανικού ύπνου και της βελτίωσης των γνωστικών ικανοτήτων, η πρακτική της yoga nidra έχει αποδειχθεί αποτελεσματική ακόμα και

Μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις σε Δυτική Μακεδονία κατά τις γιορτές

Η εποχή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φέρνει έντονη ζήτηση για κρατήσεις σε αγαπημένους προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι η Καστοριά, η

Ο νέος τίτλος στην αρχή τουυ μου: “Η αποδοχή της ψηφιακής απιστίας στα social media: Πώς αυτό επηρεάζει την σχέση μας”

Είναι η ψήφιακή απιστία στα social media κάτι που πρέπει να ανησυχούμε; Από ποια σημεία ξεπερνιούνται τα όρια σε μια σχέση από τις online ενέργειες; Καθώς η

Άνοια: Πώς μας «κλέβει» χρόνια ζωής ακόμα και όταν δεν πάσχουμε

Ο ρόλος της άνοιας στην μείωση του προσδόκιμου ζωής είναι πολύ σημαντικός, ακόμη και για όσους δεν πάσχουν από αυτήν τη νόσο. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγ

Η απλότητα των παιδικών παιχνιδιών: Ο ρόλος της φαντασίας και η σημασία της ποιότητας”

Τα παιδιά ανακαλύπτουν και μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι τους. Με τη φαντασία τους και τα χέρια τους, μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να αναπ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η ενημερωτική εκδήλωση “Επιδράσεις των ελαιοκομικών προϊόντων στην ανθρώπινη υγεία” φιλοξενείται από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ στα πλαίσια των “ΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ 2023”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10:30 έως τις 15:30, στο Αμφιθέατρο Λύτρας στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς στον τομέα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης η βράβευση της ομότιμης καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Αντωνίας Τριχοπούλου. Η κα Τριχοπούλου έχει συμβάλει από τα μέσα της δεκαετίας του 80 στην επανεμφάνιση του ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, κυρίως την ελληνική.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
– Εγγραφές από τις 10:00 έως τις 10:30
– Χαιρετισμοί από το προεδρείο (Γ. Ζακυνθινός – Κ. Κοτροκόης) από τις 11:00 έως τις 11:20
– Ομιλίες στα θέματα: “Νοθεία ελαιολάδου και δημόσια υγεία” από τον Κωνσταντίνο Κοτροκόη, “Το ελαιόλαδο στην υγεία των παιδιών” από την Τώνια Βασιλάκου, “Τα κρυμμένα κειμήλια του ελαιολάδου: Πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά για την υγεία και την ευεξία” από τον Δρ. Εμμανουήλ Μπαρμπούνη, “Όταν η χημεία συναντάται με την υγεία στο ελαιόλαδο” από τον Γιώργο Σειραγάκη. Οι ομιλίες θα ακολουθηθούν από ερωτήσεις και συζήτηση.
– Διάλειμμα από τις 13:10 έως τις 13:40
– Ομιλίες στα θέματα: “Μεσογειακή διατροφή και Βιωσιμότητα” από την Αντωνία Τριχοπούλου, “Ανάπτυξη υγειο-προστατευτικών προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο” από τον Γιώργο Ζακυνθινό και “OliveNet: Έξυπνη εφαρμογή δικτύωσης και μεταφοράς γνώσης για την υγεία με το ελαιόλαδο” από τον Ιωάννη Κουμπούρο. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση από το κοινό.
– Συμπεράσματα από τις 14:50 έως τις 15:30

Με αυτήν την εκδήλωση, η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ στοχεύει στην ενημέρωση και επιμόρφωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη των ελαιοκομικών προϊόντων για την υγεία. Είστε όλοι καλεσμένοι να παρευρεθείτε και να μάθετε περισσότερα για αυτό το ευεργετικό τρόφιμο που αποτελεί σημαντικό μέρος της μεσογειακής διατροφής.