20 Απριλίου 2025

5 συμβουλές για να διατηρήσετε φρέσκο το κομμένο μήλο

Τελευταία Άρθρα

Ζεστές σοκολάτες: Έξι μέρη στη γιορτινή Αθήνα για απολαυστική εμπειρία

Η σοκολάτα είναι ένα ρόφημα που δεν χάνει ποτέ την κυριαρχία του, ανεξάρτητα από την επικράτηση του καφέ. Και ειδικά την περίοδο των γιορτών, οι ζεστές σοκολ

Μαθητής από την Αλεξανδρούπολη κερδίζει υποτροφία στο πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει το όνειρό του!

Ο Δημήτρης Δελιακίδης, ένα ταλαντούχο 17χρονο από την Γ’ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, έχει κερδίσει μια πλήρη υποτροφία για να σπουδάσει

Υπνολαλία: Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις μου στον ύπνο;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου (AASM), έως και το 65% των ενηλίκων και το 50% των παιδιών έχουν την τάση να μιλούν στον ύπνο τους. Πο

12 Σημάδια που Μαρτυρούν Έναν Χειριστικό Σύντροφο

Στην αρχή μιας σχέσης, όλα φαίνονται τέλεια. Αλλά συχνά, αργότερα ανακαλύπτουμε την πραγματική φύση ενός τοξικού συντρόφου. Και τότε έρχεται η δυσκολία να το

125 χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής

Από το 1900 έχουν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής, ένας διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα κάθε 4 χρόνια στη Γερμανία και θεωρείται ο πιο αρχαιότερος και μεγ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το χειμώνα, τα φρούτα είναι θαυμάσια, αλλά δυστυχώς τα παιδιά μας σπάνια τα καταναλώνουν. Ειδικά αν τα παιδιά περνούν πολλές ώρες στο σχολείο και δεν έχουν την ευκαιρία να φάνε φρούτα μετά το απόγευμα, συνήθως τους προσφέρουμε μπανάνες, αφού είναι εύκολες στη μεταφορά και δεν μαυρίζουν. Όμως, πότε θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μήλα; Εμείς, η ομάδα “Ευτυχισμένη Μαμά”, ανακάλυψαν 5 τρόπους για να σερβίρουν στα παιδιά μας το αγαπημένο τους φρούτο, χωρίς να μαυρίζει, και ενημερώνουν πως αν και πιθανόν θα μαυρίσει κάποια στιγμή, θα χρειαστεί λίγο χρόνο πριν συμβεί αυτό (μπορούμε να προλάβουμε μέχρι την επόμενη μέρα!).

1. Έμβαπτο στο νερό: Μόλις κόψετε το μήλο, βουτήξτε το αμέσως σε ένα μπολ με νερό. Τοποθετήστε από πάνω ένα χαρτοπετσέτα κουζίνας για να μην βγαίνει το μήλο από το νερό. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά, στραγγίστε το και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο.

2. Χρήση σόδας: Αν θέλετε να επεκτείνετε τον χρόνο και να αποτρέψετε το μήλο από το να μαυρίσει, προσθέστε λίγη σόδα ή ανθρακούχο νερό και επαναλάβετε τα βήματα που αναφέραμε παραπάνω.

3. Πρόσθετο λεμονιού: Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο νερό. Έτσι το μήλο θα μαυρίσει λίγο αργότερα από το συνηθισμένο. Προσέξτε την ποιότητα του λεμονιού, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μήλου! Εάν τα παιδιά σας δεν είναι φαν του λεμονιού, τότε ίσως δεν το φάνε.

4. Νερό με μέλι: Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι στο νερό. Αντίστοιχα με τον χυμό λεμονιού, το μέλι είναι φυσικό συντηρητικό και μια πιο γλυκιά εναλλακτική στον χυμό λεμονιού.

5. Νερό με αλάτι: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Σιγουρευτείτε όμως πως θα ξεπλύνετε το μήλο πολύ καλά μετά από δέκα λεπτά. Αυτή η μέθοδος αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη για να επιβραδύνει τη διαδικασία μαυρίσματος.

Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα μήλα χωρίς να ανησυχείτε για το μαύρισμα. Περιπολήστε τα φρούτα σας και διασφαλίστε πως τα παιδιά σας λαμβάνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από φρέσκα φρούτα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.