25 Απριλίου 2025

Οι τροφές που πρέπει να φάτε για μια υγιή καρδιά

Τελευταία Άρθρα

Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την Covid-19 – Απαραίτητη η επαναφορά της μάσκας στα νοσοκομεία

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τις περιπτώσεις να αυξάνονται δραματικά και τις νοσηλείες να εκτοξεύονται. Οι πολίτες σπεύδουν στα φαρμακεία γ

«Η ανεπίσημη βασίλισσα της ανευθυνότητας»: Σκληρές κατηγορίες για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα στη Σουηδία

Η Σουηδία βρίσκεται στην επίκεντρο της προσοχής όλου του κόσμου, καθώς έντεκα άτομα συνελήφθησαν για το πιο αποτρόπαιο περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει συμβεί

Άσκηση: Ενίσχυση κοιλιακών, γλουτών, ποδιών και πλάτης με μια κίνηση

Ο τίτλος τουυ: "Η Ασύλληπτη Δύναμη της Καμήλας: Μια Κίνηση για Επίπεδη Κοιλιά, Σφιχτούς Γλουτούς, Πόδια, και Πλάτη" Τι σχέση έχει η καμήλα με την άσκηση; Μ

Νέος τύπος κορωνοϊού, η υποπαραλλαγή «JN.1», είναι υπεύθυνη για την αύξηση των κρουσμάτων – Πιο μεταδοτική από προηγούμενους τύπους

Μια νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, η «JN.1», έχει εντοπιστεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) και φαίνεται να είναι

Αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τουρισμό: Σχέδιο για τη διεύρυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων”

Η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την κυβέρνηση, καθώς η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα γι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι ρόλοι της διατροφής στην υγεία της καρδιάς είναι πολύ σημαντικοί. Αν θέλετε να έχετε μια γερή καρδιά και να ζήσετε περισσότερο, πρέπει να περιλαμβάνετε ορισμένες τροφές στη διατροφή σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί πρέπει να τις καταναλώνουμε.

1. Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα της “καλής” χοληστερίνης και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση. Επίσης, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων.

2. Σαρδέλα: Η σαρδέλα περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της “κακής” χοληστερίνης και στην αύξηση της “καλής” χοληστερίνης. Επίσης, μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

3. Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας των αγγείων και στην υποχοληστερολαιμική δράση.

4. Ταχίνι: Το ταχίνι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία και ω-3 λιπαρά οξέα. Μειώνει την απορρόφηση και τη σύνθεση χοληστερίνης στον οργανισμό.

5. Σκόρδο: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χοληστερίνης και την οξείδωση της “κακής” χοληστερίνης.

6. Ρόδι: Το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν από την αθηρωμάτωση των αρτηριών. Επίσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Θυμηθείτε να ελέγχετε την καρδιαγγειακή σας υγεία. Κάντε τακτικά μετρήσεις για την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης και την σακχαρώδη διαβήτη σας για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας και να μειώνετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.