28 Απριλίου 2025

Ψηφίδες Cranberries: Μια Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα χωρίς Περιττή Ζάχαρη

Τελευταία Άρθρα

Η αλλαγή και η ευτυχία: Ένα ταξίδι προς την αυθεντικότητα και την ικανοποίηση

Ο φόβος για το νέο και η αντίσταση στην αλλαγή είναι συναισθήματα που συνόδευαν συχνά το ταξίδι προς την ευτυχία. Αλλά τι συμβαίνει όταν αγκαλιάζουμε το άγνω

Ρένη Πιττακή: Μια ζωή αφιερωμένη στο θέατρο και στο τώρα”

Εκτίθεται στη ζωή, αποκρυπτογραφεί τη ψυχή της και αφήνει ένα αποτύπωμα της σε κάθε ρόλο που υποδύεται. Η Ρένη Πιττακή, μετά από εξήντα περίπου χρόνια στο ελ

Γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη: Η επίδραση στις κινητικές δεξιότητες του μωρού

Η γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη έχει μια νέα προσθήκη στη λίστα με τα οφέλη της άσκησης: βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του μωρού σας. Μια μελ

8 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τη δυσπεψία

Βρίσκεστε στην εποχή των γιορτών και οι συχνές οικογενειακές συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σίγουρα επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειές μας. Η κατανάλωση λιπα

Νέες αποδείξεις αναιρούν τους μύθους για την ανάπτυξη των παιδιών”

Ποτέ άλλοτε οι γονείς δεν είχαν τόσες πολλές πληροφορίες στα χέρια τους για την ανάπτυξη των παιδιών, την ψυχολογία τους και τα περίφημα milestones. Η μαμά κ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ψάχνετε κι εσείς μια νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη για εσάς και τα παιδιά σας; Κι εμείς αναζητούσαμε αυτήν την επιλογή. Επειδή, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολο να την βρείτε, δεν ήταν λίγες οι φορές που η προσπάθεια αυτή δεν κατέληξε σε επιτυχία. Μετά από αρκετές δοκιμές, φτάσαμε στην ακόλουθη συνταγή που σχεδίασε ο Άκης Πετρετζίκης και έχουμε να πούμε ότι επιτύχαμε το 100%. Η μοναδική μας αλλαγή ήταν να αντικαταστήσουμε τη στέβια με ζάχαρη καρύδας. Επιλέξαμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σπιτικό μπέικιν πάουντερ και κρέμα γάλακτος χωρίς καραγεννάνη.

Ψηφίδες Cranberries – Μια γλυκιά έκπληξη για την Πρωτοχρονιά

Συστατικά:
– 4 αβγά, μεσαία μέγεθος
– 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
– 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 1 πρέζα αλάτι
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 60 γρ. αποξηραμένα cranberries
– 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
– 50 γρ. γάλα
– 150 γρ. ελαιόλαδο
– χυμό από το μισό πορτοκάλι
– 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C σε αέρα.
2. Λαδώστε ελαφρά και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστά.
3. Χτυπήστε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη καρύδας στην υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη ζάχαρη.
4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
5. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
6. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε αργά τα υγρά συστατικά στο μπολ.
7. Τέλος, προσθέστε τα στερεά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
8. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά.
9. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
10. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
11. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώστε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
12. Στολίστε με διακοσμητικά της αρεσκείας σας. Σας ευχόμαστε μια Καλή Πρωτοχρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία!