2 Οκτωβρίου 2025

Πέντε βότανα που μειώνουν την επιθυμία για γλυκό – Έξτρα ανοσοποιητικά οφέλη!

Τελευταία Άρθρα

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

8 καταπληκτικά Airbnb για τη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για city breaks, γνωστή για τον πολιτισμό, την εκπληκτική γαστρονομία και τη νυχτερινή διασκέδαση. Είναι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που συχνά αισθάνονται την ανυπομονησία να καταναλώσουν ένα γλυκό, τότε πιθανότατα έχετε ψάξει μεθόδους για να ελέγξετε την κατανάλωση ζάχαρης. Πολλές από τις προτάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, ενώ οι ακραίες λύσεις, όπως η πλήρης αποχή, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά μπορεί και να έχουν αντίθετες επιπτώσεις. Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Paige Doyle φαίνεται να έχει την απάντηση στο πώς μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση γλυκών και ποιες “έξυπνες” λύσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε τα μη υγιεινά σάκχαρα. Σύμφωνα με αυτήν, ορισμένα μυρωδικά και βότανα μπορούν να δώσουν στον εγκέφαλο την αίσθηση ότι τρώτε κάτι γλυκό χωρίς να αυξάνουν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα. Η επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι αυτά είναι τρόφιμα που μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας τα μια πιο υγιεινή επιλογή. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

1. Κύμινο: Το κύμινο είναι ένα μυρωδικό που προσφέρει γεύση παρόμοια με την κανέλα και την καραμέλα. Το κύμινο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορεί να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα σας. Προσθέστε μια πρέζα κύμινου στον καφέ ή το τσάι σας για μια γευστική αλλαγή.

2. Γαρίφαλο: Το γαρίφαλο έχει γλυκιά και μπαχαρική γεύση που μπορεί να μιμηθεί τη γεύση του ζαχαρούχου γλυκού. Προσθέστε μερικά γαρίφαλα σε καυτό νερό και πίνετέ το ως αναψυκτικό ή χρησιμοποιήστε το σε αρωματικές συνταγές.

3. Μέντα: Η μέντα έχει δροσερή γεύση που μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκό. Προσθέστε φύλλα μέντας σε νερό για ένα δροσερό και αναζωογονητικό ποτό.

4. Κανέλλα: Η κανέλα έχει γλυκιά γεύση και μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η επιθυμία για γλυκό. Προσθέστε κανέλα σε γιαούρτι, δημητριακά ή καφέ για μια γευστική πινελιά.

5. Γλυκόριζα: Η γλυκόριζα έχει φυσικά γλυκιά γεύση που μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του γλυκού χωρίς να αυξάνει την πείνα για περισσότερη ζάχαρη. Προσθέστε γλυκόριζα σε τσάι ή σε γεύματα για να προσθέσετε γεύση και γλυκύτητα.

Ανακαλύψτε αυτά τα βότανα και αφήστε τους εαυτούς σας να απολαύσουν τη γεύση του γλυκού χωρίς τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης. Μην ξεχνάτε επίσης να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας.