3 Οκτωβρίου 2025

Η επίδραση της διατροφής στην κούραση και την κακή διάθεση των ανθρώπων

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ένα νέοαποκαλύπτει τους λόγους πίσω από την κούραση και την κακή διάθεση που πολλοί ενήλικες αντιμετωπίζουν καθημερινά. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση εξάντλησης (54%), απογοήτευσης (22%) και θλίψης (17%).

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία OnePoll, πάνω από το 90% των Αμερικανών αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα εξαιτίας της διατροφής τους. Το 20% την θεωρεί υγιεινή, ενώ το 16% αναγνωρίζει ότι η διατροφή του είναι ανθυγιεινή. Επίσης, ένας στους πέντε δεν αισθάνεται ότι οι τροφές που καταναλώνει καλύπτουν τις διατροφικές του ανάγκες.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι ακριβώς περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το 18% δεν έχει ιδέα για την προέλευσή τους, ενώ το 24% σπάνια ή ποτέ δεν ελέγχει τις ετικέτες. Ωστόσο, ένα ίσο ποσοστό εξετάζει πάντα τις ετικέτες, με το 47% να έχει διαβάσει συστατικά που δεν αναγνωρίζει στα τρόφιμα που αγοράζει.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι νέοι είναι πιο προσεκτικοί καταναλωτές όσον αφορά τα τρόφιμα που επιλέγουν. Η γενιά Ζ, δηλαδή οι άνθρωποι ηλικίας 18-25 ετών, είναι περισσότερο προσεκτική όταν πρόκειται για την επιλογή των τροφίμων τους. Τρεις στους τέσσερις (75%) εξετάζουν τις ετικέτες των αγαπημένων τους προϊόντων, σε αντίθεση με το 27% των ηλικιωμένων και το 23% των μικρότερων χρονικά.

Σε ό,τι αφορά τα βιώσιμα τρόφιμα, πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι θα τα προτιμούσαν αν ήταν πιο υγιεινά (48%), μπορούσαν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή τους υγεία (32%) ή βοηθούσαν στον έλεγχο του βάρους τους (26%).

Επόμενος σταθμός στην έρευνα ήταν ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα θεωρεί ως κύρια πηγή ενημέρωσης για την υγεία, ενώ το 42% εμπιστεύεται ακόμη τον γιατρό του και το 33% την οικογένειά του και τους φίλους του. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεχώρισαν σε αυτό τον τομέα ήταν το Facebook (71%), το Instagram (44%) και το TikTok (41%).

Παρόλα αυτά, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κοινωνικές πλατφόρμες είχαν θετικό αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπουν την υγεία τους.

Συνολικά, αυτή η έρευνα αποκαλύπτει τη σημασία της διατροφής στην υγεία και την ευεξία μας. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με αυτό που τρώμε και να ενημερωνόμαστε για την προέλευση και τις συνιστώσες των τροφίμων μας. Η γενιά Ζ μάς δίνει το παράδειγμα, δείχνοντας ότι η προσεκτική έρευνα και η επιλεκτική επιλογή τροφίμων μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην υγεία και την ευημερία μας.