5 Δεκεμβρίου 2025

Συνταγή για Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Υλικά:
– 600 γρ αλεύρι
– 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο
– 250 ml χλιαρό νερό
– 4 κ.σ. γιαούρτι
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1,5 κ.σ. αλάτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 20 φέτες τυρί κασέρι

Για την γέμιση:
– 400-500 γρ τυρί τριμμένο

Για την κάλυψη:
– 1 αυγό

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη της πίτσας, αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι για περίπου 7 λεπτά. Αλείφουμε ένα μπολ με λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη σε αυτό, αλείφουμε επίσης με λάδι την επιφάνεια του ζυμαριού. Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο (ή τέσσερα) μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε χοντρό φύλλο δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί. Απλώνουμε πάνω τους άφθονο τυρί και διαμορφώνουμε σαν βάρκα. Αλείφουμε την επιφάνεια των πεινιρλί με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή: imommy.gr
Νέα