4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα δημιουργική εκδοχή του παραδοσιακού προφιτερόλ λευκής σοκολάτας

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φρέσκος Αέρας σε Ένα Κλασικό Επιδόρπιο: Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας με Εκπληκτική Γεύση!”

Υλικά για 24 περίπου σου/8 μερίδες:

Για τα σου:
– 125 γρ. νωπό γάλα
– 125 γρ. νερό
– 100 γρ. βούτυρο
– 5 γρ. αλάτι
– 5 γρ. ζάχαρη
– 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 5 αβγά

Για την κρέμα λεμονιού:
– 400 γρ. γάλα
– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 30 γρ. ζάχαρη
– 1 αβγό, ο κρόκος του
– ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:
– 200 γρ. γάλα
– 250 γρ. λευκή σοκολάτα

Για τη σαντιγί:
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
– 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε τα αβγά μέχρι να έχουμε μία λεία και λαμπερή ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και προετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε τα σου τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα ζύμης στο ταψί, με τη βοήθεια ενός κουταλακίου. Ψήνουμε τα σου στους 220°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για την κρέμα λεμονιού, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν η κρέμα φτάσει σε βρασμό, θα αρχίσει να πήζει. Τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας, αφήνουμε το γάλα να βράσει και ανακατεύουμε με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σε ένα κορνέ. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τα σου και τα γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού. Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Διακοσμούμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.