27 Μαΐου 2025

Νέα δημιουργική εκδοχή του παραδοσιακού προφιτερόλ λευκής σοκολάτας

Τελευταία Άρθρα

Αποκτήστε το Ford Puma με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης Ford Finance

Αποκτήστε το Ford Puma με ευνοϊκή χρηματοδότηση Ford Finance από 4.799€ Το Ford Puma, το δημοφιλές μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη ανάμεσα στ

Οικία παιδιά: Θέλει χρήση οθόνης η ανάπτυξή τους;”

Η παρακολούθηση τηλεόρασης και η εκτεταμένη χρήση οθονών από τα παιδιά μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην αισθητηριακή τους επεξεργασία, σύμφωνα με π

Ένα κλικ που μετράει

Οι νέοι επαγγελματίες συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τη δημιουργικότητά τους και την πρωτοτυπία τους. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα e-shop, το hedgie.gr, το οποί

Ο πιο απάνθρωπος θάνατος του Βαλεριανού: Μια τρομερή εκτέλεση από τον βασιλιά των Περσών

Ο Βαλεριανός, αυτοκράτορας της Ρώμης, έζησε έναν από τους πιο φριχτούς και βάρβαρους θανάτους που έχουμε ποτέ ακούσει. Η ιστορία του αυτοκράτορα Βαλεριανού ε

Πώς να επανέλθετε στην καλή φόρμα μετά την Covid-19

Μετά από μια ασθένεια όπως η Covid-19, έχουμε την τάση να αισθανόμαστε αδύναμοι και λιγότερο σε φόρμα από ό,τι ήμασταν πριν. Είτε είχατε Covid-19 είτε οποιαδ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φρέσκος Αέρας σε Ένα Κλασικό Επιδόρπιο: Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας με Εκπληκτική Γεύση!”

Υλικά για 24 περίπου σου/8 μερίδες:

Για τα σου:
– 125 γρ. νωπό γάλα
– 125 γρ. νερό
– 100 γρ. βούτυρο
– 5 γρ. αλάτι
– 5 γρ. ζάχαρη
– 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 5 αβγά

Για την κρέμα λεμονιού:
– 400 γρ. γάλα
– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 30 γρ. ζάχαρη
– 1 αβγό, ο κρόκος του
– ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:
– 200 γρ. γάλα
– 250 γρ. λευκή σοκολάτα

Για τη σαντιγί:
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
– 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε τα αβγά μέχρι να έχουμε μία λεία και λαμπερή ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και προετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε τα σου τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα ζύμης στο ταψί, με τη βοήθεια ενός κουταλακίου. Ψήνουμε τα σου στους 220°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για την κρέμα λεμονιού, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν η κρέμα φτάσει σε βρασμό, θα αρχίσει να πήζει. Τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας, αφήνουμε το γάλα να βράσει και ανακατεύουμε με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σε ένα κορνέ. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τα σου και τα γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού. Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Διακοσμούμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.