3 Οκτωβρίου 2025

Δημιουργική συνταγή: Μανιτάρια σοτέ με αρώματα βαλσαμικού και παρμεζάνας”

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μανιτάρια σοτέ με αρώματα βαλσαμικού και παρμεζάνας

Σε αυτή τη συνταγή θα σας παρουσιάσουμε έναν δημιουργικό τρόπο για να απολαύσετε τα μανιτάρια. Με την προσθήκη του βαλσαμικού ξυδιού και της παρμεζάνας, αυτή η συνταγή αναβαθμίζει την κλασική γεύση των μανιταριών σοτέ.

Υλικά:
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
– ½ κ.γ. αλάτι
– ¼ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
– 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
– 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
– Επιπλέον παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα στο κάτω μέρος, περίπου 4-5 λεπτά.

Βήμα 2:
Γυρίζουμε τα μανιτάρια ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και από την ανωτέρα πλευρά, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3:
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου, ώσπου να εξαπλωθεί το αρωματικό άρωμα.

Βήμα 4:
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι. Ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μανιτάρια να καλυφθούν με το ξύδι και να εξατμιστεί, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 5:
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρουμε. Επίσης, απολαμβάνουμε τα μανιτάρια μας με την προσθήκη επιπλέον παρμεζάνας αν επιθυμούμε.

Αυτή η συνταγή για μανιτάρια σοτέ με βαλσάμικο ξύδι και παρμεζάνα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης. Μην διστάσετε να την δοκιμάσετε και να απολαύσετε έναν διαφορετικό συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων!