Μανιτάρια σοτέ με αρώματα βαλσαμικού και παρμεζάνας
Σε αυτή τη συνταγή θα σας παρουσιάσουμε έναν δημιουργικό τρόπο για να απολαύσετε τα μανιτάρια. Με την προσθήκη του βαλσαμικού ξυδιού και της παρμεζάνας, αυτή η συνταγή αναβαθμίζει την κλασική γεύση των μανιταριών σοτέ.
Υλικά:
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
– ½ κ.γ. αλάτι
– ¼ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
– 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
– 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
– Επιπλέον παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα στο κάτω μέρος, περίπου 4-5 λεπτά.
Βήμα 2:
Γυρίζουμε τα μανιτάρια ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και από την ανωτέρα πλευρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3:
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου, ώσπου να εξαπλωθεί το αρωματικό άρωμα.
Βήμα 4:
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι. Ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μανιτάρια να καλυφθούν με το ξύδι και να εξατμιστεί, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 5:
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρουμε. Επίσης, απολαμβάνουμε τα μανιτάρια μας με την προσθήκη επιπλέον παρμεζάνας αν επιθυμούμε.
Αυτή η συνταγή για μανιτάρια σοτέ με βαλσάμικο ξύδι και παρμεζάνα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης. Μην διστάσετε να την δοκιμάσετε και να απολαύσετε έναν διαφορετικό συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων!