Υλικά:
– 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
– 1 αυγό
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1/3 φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
– ½ φλιτζάνι ελληνικό ρύζι γλασέ
– 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο:
– 2 αυγά
– Χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
4. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
6. Βάζουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
7. Με την κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
8. Αφού ρίξουμε 2-3 κουταλιές ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
9. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
10. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια με αυγολέμονο θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη σας επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και σίγουρα θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γεύση του. Απολαύστε το!