3 Οκτωβρίου 2025

Φρέσκα Γιουβαρλάκια με Αυγολέμονο: Μια λαχταριστή επιλογή για όλη την οικογένεια

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
– 1 αυγό
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1/3 φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
– ½ φλιτζάνι ελληνικό ρύζι γλασέ
– 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Για το αυγολέμονο:
– 2 αυγά
– Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
4. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
6. Βάζουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
7. Με την κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
8. Αφού ρίξουμε 2-3 κουταλιές ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια.
9. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
10. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια με αυγολέμονο θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη σας επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και σίγουρα θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γεύση του. Απολαύστε το!