4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα συνταγή για εξαιρετικό γλυκό με καστανάκια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 2 κιλά φρέσκα καστανάκια
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο νερό
– 3 κουταλιές σούπας στυμμένο λεμόνι
– 1 κάψουλα βανίλιας

Τρόπος Εκτέλεσης:
1. Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα καστανάκια. Αφαιρούμε το κάτω μέρος τους για να τα χαράξουμε.
2. Τοποθετούμε τα καστανάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να τραβήξουν και να χαλάσουν ευκολότερα οι φλούδες τους.
3. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα φλούδες των καστανακιών.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κάψουλα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά.
5. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα καστανάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
6. Για να ελέγξουμε αν έχουν πήξει τα καστανάκια, βάζουμε μια κουταλιά σε ένα μικρό πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Αν πήξει, τότε τα καστανάκια είναι έτοιμα.
7. Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα πιατάκι και κατόπιν βράζουμε τα καστανάκια για ακόμη 2 λεπτά.
8. Αποσύρουμε από την εστία και περιμένουμε να κρυώσει προτού τα μεταφέρουμε σε βαζάκια.

Το εκπληκτικό αυτό γλυκό με καστανάκια μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του, ή να το συνοδεύσετε με μία σούπα βανίλια ή και με μια σφολιάτα. Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Καλή απόλαυση!