3 Οκτωβρίου 2025

Μαριναρισμένα Παντζάρια με Ξύδι και Κρεμμύδι”

Τελευταία Άρθρα

Μικροί δροσεροί παράδεισοι σε 8 αυλές της Αθήνας

Ακούγοντας τη λέξη αυλή, πολλά μπορούν να μας έρθουν στο μυαλό, όλα όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: θυμίζουν κάτι ωραίο. Η αυλή στο σχολείο που βγαίναμε

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
– ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
– 2 κ.σ. ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
– 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
– 3 φλ. παντζάρια στον ατμό, κομμένα

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Μαρινάρουμε τα παντζάρια μας για πλούσια γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τα παντζάρια και σιγοβράζουμε
Αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 4 έως 6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα παντζάρια.

Βήμα 3: Αφήνουμε τα παντζάρια να μαριναριστούν
Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να απορροφήσουν τις γεύσεις.

Βήμα 4: Διατηρούμε τα παντζάρια φρέσκα
Αφού κρυώσουν εντελώς τα παντζάρια, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε νόστιμα και γευστικά μαριναρισμένα παντζάρια με ξύδι και κρεμμύδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γευστική παράσταση σε σαλάτες ή ως λαχταριστή παρέα με το γεύμα μας. Απολαύστε αυτή τη φρέσκια συνταγή και δώστε νέα διάσταση στα παντζάρια σας! Πηγή: vita.gr (τροποποιημένο)