Κάποιοι δημιουργούν αυθεντικά έργα τέχνης στην κουζίνα. Ζυμώνουν περίτεχνα ψωμιά, μαγειρεύουν για εμάς και τους φίλους μας, ψήνουν κέικ, αλλά δεν εργάζονται μόνο σε εστιατόρια. Οι ιστορίες τους αποτελούν παράδειγμα μεταστροφής και αυτοπραγμάτωσης, καθώς με το πάθος τους για τη μαγειρική έχουν αλλάξει τις ζωές τους και έχουν δημιουργήσει νέες ευκαιρίες
Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, απόφοιτος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, εργάζεται ως υπάλληλος σε μια πολυεθνική εταιρεία. Η Τζο Παπαϊωάννου έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και έχει εργαστεί σε εταιρείες IT. Ο Νίκος Χανδόλιας έχει εξειδικευθεί στις Διαδραστικές Τέχνες και έχει εργαστεί σε καλλιτεχνικά στούντιο. Ο Κάρολος Μιχαηλίδης είναι αρχιτέκτονας. Χωρίς να παρατηρούν τα επαγγελματικά τους πεδία, αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι αφιερώνουν πολλές ώρες στην κουζίνα και είναι ιδιαίτερα ικανοί σε αυτό που κάνουν. Το γράφουν ακόμα και στο βιογραφικό τους. Κατά τη διάρκεια του lockdown, ανακάλυψαν την κατανόηση και την αγάπη για τη μαγειρική, η οποία μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου και να τον οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης
Η Τζο Παπαϊωάννου, μετά το lockdown το 2020, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική. Η εμπειρία του lockdown της έδειξε ότι η τυπική δουλειά γραφείου δεν της προσέφερε χαρά και ικανοποίηση. Μεγάλωσε ασχολούμενη με τη ζαχαροπλαστική σαν χόμπι και αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη της. Για την Τζο, ήταν σημαντικό να συνδυάσει την επιστήμη των Διεθνών Σχέσεων με τη δημιουργία γλυκών. Έτσι, δημιούργησε το lekkermodernbakery, όπου παρέχει λαχταριστά προϊόντα. Παράλληλα, εργάζεται ως υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού σε μια εταιρεία τεχνολογίας
Ο Νίκος Χανδόλιας, αυτοδίδακτος αρτοποιός, από μικρή ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Το Instagram του, αποτελεί ένα προσωπικό ημερολόγιο όπου καταγράφει τις δημιουργίες του. Με τον χαρακτηριστικό τρόπο που προετοιμάζει και παρουσιάζει το ψωμί, καταφέρνει να ενθουσιάζει το κοινό του. Τον τελευταίο χρόνο, προμηθεύει φίλους και γνωστούς με τα πεντανόστιμα τσουρέκια του, τα οποία έχουν γίνει viral. Άλλωστε, αρκεί ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram για να παραγγείλεις το δικό σου. Παράλληλα, ο Νίκος συμμετέχει σε πολλά πρότζεκτ, αναλαμβάνοντας τόσο το φαγητό όσο και τη φωτογραφία και την στυλιστική
Ο Κάρολος Μιχαηλίδης, αρχιτέκτονας, ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική ως φοιτητής στο Bath. Αν και δεν άφησε πίσω την αρχιτεκτονική, μοιράζεται συνταγές στο blog του, γίνεται food stylist και content creator. Επίσης, συνεργάζεται με την πλατφόρμα Wecook και μαγειρεύει σε διάφορα μέρη για διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Κάρολος ερευνά την άμεση σχέση ανάμεσα στη μαγειρική και την αρχιτεκτονική, εξετάζοντας το DNA του ελληνικού φαγητού και της μεσογειακής διατροφής. Με γνώση και ιδέες για την αρχιτεκτονική και τη μαγειρική, σκοπεύει να δημιουργήσει νέες εμπειρίες γεύσεων στην μελλοντική πόλη
Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι αποτελούν τη νέα γενιά των αρχιμαγείρων. Με την αγάπη, το πάθος και τις δεξιότητές τους, έχουν δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον εαυτό τους και έχουν αλλάξει τις ζωές τους. Αποτελούν παράδειγμα για όλους εκείνους που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν την καρδιά τους και να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες στον τομέα της μαγειρικής.
