2 Οκτωβρίου 2025

Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς”

Τελευταία Άρθρα

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης – Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου

Αυτό το άρθρο γράφεται για να προβάλλει την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών σε όσους επιθυμούν να ξεφύγο

Γιατί το Kalesma στη Μύκονο θεωρείται πρότυπο νέο boutique ξενοδοχείο

Το Kalesma στη Μύκονο έχει κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό πολλών γνωστών media σε όλον τον κόσμο, όπως το Architectural Digest, το Harpers Bazaar, τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Πειραιάς είναι πολύ περισσότερος από ένα απλό λιμάνι. Είναι μια πόλη με ακαταμάχητη γεύση, που αποκαλύπτεται μέσα από τη γαστρονομία της. Οι παλιές γειτονιές του Πειραιά διατηρούν την αυθεντικότητά τους, με μαγαζιά που έχουν επιβιώσει για περισσότερα από μισό αιώνα και νέες προσθήκες που τιμούν τη λαϊκή κουλτούρα της περιοχής. Η γαστρονομία του Πειραιά είναι αυθεντική και ακατέργαστη
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Οι Μικρασιάτες ήταν οι πρωταγωνιστές κάποιων από τα πιο διάσημα πιάτα του Πειραιά. Το χαλβάς Δραπετσώνας, που ξεκίνησε το 1922 από τους πρόσφυγες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά φέρνοντας μαζί τους την τέχνη που ήξεραν, είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα. Αυτός ο παραδοσιακός χαλβάς έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γλυκύτητα και τη νοστιμιά του με την πάροδο των χρόνων
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ο Αράμ Αβακιάν, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά από την Καισάρεια και ξεκίνησε να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι στη στέγη του σπιτιού του. Αυτός ο παστουρμάς σήμαινε για τους πρόσφυγες μια νέα ζωή και μια παράδοση που διατηρείται μέχρι σήμερα. Οι προϊόντα του Αβακιάν ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι γνωστά για την παραδοσιακή τους παρασκευή και την αυθεντική τους γεύση
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Άλλα μαγαζιά που αξίζει να επισκεφθείς είναι το παλιό γαλακτοπωλείο του Κατσόγιαννου, που σήμερα λειτουργεί και ως ταβέρνα. Εδώ μπορείς να γευτείς παραδοσιακά πιροσκί με τυρί, πατάτα και κιμά, καθώς και πεϊνιρλί με σουτζούκι. Το μαγαζί αυτό έχει μια μακρά ιστορία και είναι γνωστό για την αυθεντικότητά του και τη γεύση των πιάτων του
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Τέλος, η ταβέρνα του Φώτη είναι ένα ακόμα μέρος που πρέπει να επισκεφθείς. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις κεφτεδάκια, μελιτζανοσαλάτα και πολλά άλλα πιάτα που ετοιμάζονται με αγάπη και καλές πρώτες ύλες. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ζεστή και φιλική, με τους θαμώνες να απολαμβάνουν τα γευστικά φαγητά και την καλή παρέα
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Αν θέλεις να γνωρίσεις τον πραγματικό Πειραιά, απόλαυσε τη γαστρονομία του. Αυτά τα μαγαζιά αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της περιοχής και σου δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψεις την αυθεντικότητα και τη γεύση του Πειραιά.
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"

Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"
Από το στομάχι ανακαλύπτεται ο πραγματικός Πειραιάς"