2 Οκτωβρίου 2025

Κατασκευή εύκολου σπιτικού παγωτού με μόνο 3 υλικά

Τελευταία Άρθρα

Πως να αποφύγετε την αφυδάτωση το καλοκαίρι

Το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό περίπου 70% από νερό και το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περίπου 2 λίτρα υγρά την ημέρα για να αντιμετωπίσουμε τις απώλειες μέ

Αναμονή για χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται καθημερινά στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγε

Tips για ευκολότερη μετάβαση σε vegan διατροφή

Σκέφτεσαι να γίνεις vegan; Tips για πιο εύκολη μετάβαση Η μετάβαση σε μια plant-based διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη γι

Η σημασία της προστασίας από τον ήλιο

Σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το καλοκαίρι παραμένει αναλλοίωτο και ο κώδικας του καλοκαιριού περιλαμβάνει τις λέξεις "ήλιος", "θά

Φαγητό και ποτό με θέα στο διάστημα – Όλα όσα φανταζόμασταν είναι σήμερα πραγματικότητα

Οι ταξιδιώτες στο διάστημα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τροφή και ποτό με μια εκπληκτική θέα. Η εταιρεία Space Perspective δημιούργησε το εσωτερικό Space

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ψάχνουμε τρόπους να δροσιστούμε και να απολαύσουμε νόστιμα γλυκά. Αν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν το παγωτό, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Σας παρουσιάζουμε ένα εύκολο και γευστικό σπιτικό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με μόνο τρία υλικά. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε:

Υλικά:
– 1 μόρφατ
– 1 γάλα ζαχαρούχο
– 1 γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά το μόρφατ μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή.
2. Προσθέτουμε το γάλα ζαχαρούχο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
3. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τις βανίλιες, συνεχίζοντας να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
4. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος που αντέχει στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί για μία ώρα.
5. Αφού περάσει η ώρα, βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και το χτυπάμε ξανά για περίπου 5 λεπτά. Αυτό θα προσφέρει στο παγωτό μας μια ακόμα πιο αφράτη υφή.
6. Τοποθετούμε το παγωτό μας ξανά στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί μέχρι να πήξει εντελώς.

Όπως βλέπετε, αυτή η σπιτική συνταγή είναι πραγματικά εύκολη και απαιτεί μόνο τρία υλικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα γεύσεις για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μπορείτε να χωρίσετε μια ποσότητα του μίγματος σε ένα χωριστό σκεύος και να προσθέσετε κακάο, μαρμελάδα, κομματάκια φρούτων, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Τώρα που γνωρίζετε αυτήν την εύκολη συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας φρέσκο παγωτό στο σπίτι σας. Σερβίρετε το με το αγαπημένο σας σιρόπι, μπισκότο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Απολαύστε τη δροσερή γεύση του σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα!

Καλή απόλαυση!