4 Οκτωβρίου 2025

Αρωματικές πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο: Ένα υπέροχο πιάτο για το τραπέζι σας!

Τελευταία Άρθρα

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του B

Ο (απίστευτος) επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε την ίδια ώρα, κάθε βράδυ

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής ώρας ύπνου και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτήν. Μικρές διαφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 2 φέτες προσούτο
– 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε ροδέλες (με τη φλούδα)
– 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
– 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
– ¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου (με χαμηλό νάτριο)
– 5 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολα, στο μεσαίο ράφι μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και ανακατέψτε τις πατάτες, το φασκόμηλο, το λάδι, το βούτυρο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τις πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4: Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Περιχύστε προσεκτικά τις πατάτες με ζωμό κοτόπουλου και ψήστε μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5: Μεταφέρετε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τρυμματίστε το τραγανό προσούτο από πάνω, αν θέλετε. Γαρνίρετε με πρόσθετο φασκόμηλο.

Αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο θα σας ενθουσιάσει! Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσης στο τραπέζι σας. Απολαύστε το!