Συστατικά:
– 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
– 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
– 1 κ.σ. ρίγανη
– Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος:
1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό.
3. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
4. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύετε.
5. Αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
6. Πολτοποιείτε τα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πάρουν μια βελουτέ υφή.
7. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
8. Σερβίρετε τη ζεστή και ρίχνετε από πάνω ρίγανη.
Πηγή: tlife.gr (τροποποιημένο)