Πολλοί λένε ότι η παρασκευή pancakes είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι και τόσο απλό. Αν έχεις κάψει μια φορά τη δόση σου στο τηγάνι ή έχεις δημιουργήσει κόμπους στο μείγμα σου, τότε γνωρίζεις ότι χρειάζεται κάποιες συμβουλές για να τα καταφέρεις
Η Daily Mail αποφάσισε να εξερευνήσει το θέμα αυτό και να ρωτήσει τους ειδικούς ποια είναι η τέλεια συνταγή για pancakes, βασιζόμενη στην επιστήμη. Αν θες να φτιάξεις μία παραδοσιακή αγγλική τηγανίτα, θα χρειαστείς 200 ml γάλα, 100 γραμμάρια αλεύρι, ένα ή δύο αυγά και μια πρέζα αλάτι. Ο καθηγητής Ian Eames, ειδικός στη μηχανική ρευστών από το UCL, προτείνει να προσθέσεις και μια πρέζα αλατιού, καθώς “το αλάτι ισορροπεί τη γλύκα της ζάχαρης, ιδίως αν τα σερβίρεις με κάτι γλυκό”
Αν προτιμάς να φτιάξεις μια αμερικανική τηγανίτα, τότε ο καθηγητής Eames προτείνει 200 ml γάλα, 200 γραμμάρια αλεύρι και δύο αυγά. Γενικά, όσο περισσότερο γάλα βάλεις, τόσο πιο αραιή και λεπτή θα είναι η τηγανίτα σου
Μερικοί είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν βούτυρο για το μαγείρεμα των pancakes, αλλά αυτό που προτείνεται είναι να χρησιμοποιείς λάδι, προτιμητέον σπορέλαιο. Ο καθηγητής Ian Eames εξηγεί ότι “το φυτικό λάδι έχει χαμηλότερο “σημείο καπνού” από το βούτυρο, επομένως μπορεί να ζεσταθεί χωρίς να καεί και απλώνεται ευκολότερα στο τηγάνι, προσφέροντας καλύτερη μεταφορά θερμότητας για πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα”
Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες pancakes που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!