3 Οκτωβρίου 2025

Εύκολη συνταγή για τρούφες σοκολάτας που θα σε ενθουσιάσει

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 200 γρ. ζάχαρη, λευκή
– 4 αυγά
– 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20 γρ. κακάο
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– Βούτυρο για το ταψί

Για τη γέμιση:
– 180 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 180 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
– 150 γρ. μαύρο ρούμι
– 10 γρ. κακάο
– 300 γρ. τρούφα για επικάλυψη

Τρόπος Προετοιμασίας:

1. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μαρένγκα.
2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί.
4. Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 30-40 λεπτά.
5. Αφήνεις το παντεσπάνι να κρυώσει για περίπου 3 ώρες.
6. Για τη γέμιση, ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις την κουβερτούρα λίγο πριν πάρει βράση. Ανακατεύεις καλά με ένα μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
7. Θρυμματίζεις το παντεσπάνι σε ένα μπολ, προσθέτεις το ρούμι, τη γκανάς και το κακάο και τα ζυμώνεις καλά.
8. Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
9. Παίρνεις μικρή ποσότητα από το μείγμα και το πλάθεις σε σχήμα μικρής μπάλας.
10. Στη συνέχεια, το ρολάρεις στην τρούφα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
11. Συνεχίζεις με το υπόλοιπο μείγμα και τις διατηρείς στο ψυγείο.

Δοκίμασε αυτήν την εύκολη συνταγή για τις αγαπημένες σου τρούφες σοκολάτας και θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Προσθέτοντας μια ξεχωριστή γεύση, αυτές οι τρούφες θα γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. Για αξέχαστες γαστρονομικές στιγμές, ακολούθησε τη συνταγή και απόλαυσε την απίστευτη γεύση αυτών των τρουφών σοκολάτας!