5 Δεκεμβρίου 2025

Νέα δυναμικά για την Ελληνική Κουζίνα: Επανασχεδιασμός και Αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ξεκινώντας την πρωτοβουλία για τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας, οι ανώτεροι εκπρόσωποι του τομέα του τουρισμού και της εστίασης συναντήθηκαν πρόσφατα για να συζητήσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του πλάνου του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη και την αύξηση της αναγνωρισημότητας της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό
Νέα δυναμικά για την Ελληνική Κουζίνα: Επανασχεδιασμός και Αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επισήμαναν τη σημασία της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων και της στενής συνεργασίας με τα ελληνικά οινοποιεία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Περαιτέρω, σημειώθηκε ότι η επανασχεδίαση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για την προστασία και την προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών διατροφικών συνηθειών και προτάσεων
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται επί της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, που θα διευκολύνει την προβολή και την προώθηση των ελληνικών εστιατορίων, των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των γαστρονομικών παραδόσεων σε όλη την Ελλάδα
Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αύξησης της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η ελληνική τουριστική προσφορά θα διαφοροποιηθεί και θα προσφέρει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν στενότερες συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων προορισμών
Ο επανασχεδιασμός του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας και η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια αναμένεται να ενισχύσει την ελληνική κουλτούρα και την τοπική οικονομία. Με αυτά τα μέτρα, η Ελλάδα θα εδραιώσει τη θέση της ως γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως, προσφέροντας μια ξεχωριστή και αυθεντική εμπειρία γευσιγνωσίας σε όλους τους επισκέπτες.