3 Οκτωβρίου 2025

Νέα δυναμικά για την Ελληνική Κουζίνα: Επανασχεδιασμός και Αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια

Τελευταία Άρθρα

Συρρίκνωση του ψηλότερου βουνού της Γαλλίας

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το Mont Blanc, το ψηλότερο βουνό της Γαλλίας, έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Το ύψος της κορυφής του Mont Blanc με

Καφές: 9 trivia για μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια

Είναι γνωστό ότι πολλοί από εμάς δεν μπορούν να λειτουργήσουν πριν πιουν τον πρωινό τους καφέ. Ο καφές δεν είναι απλά μια ανάγκη, αλλά έχει γίνει μια καθημ

Μυκητιάσεις και τραυματισμοί στην άμμο

Στην άμμο της παραλίας δεν απλώς χτίζουμε παλάτια και κάστρα! Περπατάμε, τρέχουμε, κάνουμε γυμναστική, παίζουμε beach-volley και ρακέτες. Περνάμε το μεγαλύ

Μια 11χρονη στο ΕΔΔΑ για την κλιματική αλλαγή- Γιατί είναι ιστορική η προσφυγή

Η 11χρονη Mariana Agostinho κάθισε σήμερα στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), μαζί με τα δύο αδέλφια και τα τρία ξαδέλφι

Ο Frankie άνοιξε το πρώτο τατουατζίδικο της Ικαρίας

Ο Frankie, 28 χρονών, με καταγωγή από την Ικαρία, αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στο νησί του και να ανοίξει το πρώτο στούντιο τατουάζ. Μεγάλωσε στο Πίτσ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ξεκινώντας την πρωτοβουλία για τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας, οι ανώτεροι εκπρόσωποι του τομέα του τουρισμού και της εστίασης συναντήθηκαν πρόσφατα για να συζητήσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του πλάνου του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη και την αύξηση της αναγνωρισημότητας της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό
Νέα δυναμικά για την Ελληνική Κουζίνα: Επανασχεδιασμός και Αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επισήμαναν τη σημασία της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων και της στενής συνεργασίας με τα ελληνικά οινοποιεία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Περαιτέρω, σημειώθηκε ότι η επανασχεδίαση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για την προστασία και την προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών διατροφικών συνηθειών και προτάσεων
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται επί της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, που θα διευκολύνει την προβολή και την προώθηση των ελληνικών εστιατορίων, των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των γαστρονομικών παραδόσεων σε όλη την Ελλάδα
Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αύξησης της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η ελληνική τουριστική προσφορά θα διαφοροποιηθεί και θα προσφέρει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν στενότερες συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων προορισμών
Ο επανασχεδιασμός του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας και η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια αναμένεται να ενισχύσει την ελληνική κουλτούρα και την τοπική οικονομία. Με αυτά τα μέτρα, η Ελλάδα θα εδραιώσει τη θέση της ως γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως, προσφέροντας μια ξεχωριστή και αυθεντική εμπειρία γευσιγνωσίας σε όλους τους επισκέπτες.