4 Οκτωβρίου 2025

Αναζωογονητική πράσινη σαλάτα με γεύση από πορτοκάλι

Τελευταία Άρθρα

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του B

Ο (απίστευτος) επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε την ίδια ώρα, κάθε βράδυ

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής ώρας ύπνου και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτήν. Μικρές διαφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1 σακουλάκι πράσινη σαλάτα
– 1 κεφάλι μαρούλι ή ρόκα
– 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
– 2 μεγάλα πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες η μεγάλες κομματάκια
– 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
– 2 κ.σ. ελιές κρουτόν
– Σος βινεγκρέτ:
– 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
– 1/4 φλ. ζάχαρη (προαιρετικά)
– 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
– 2 κ.γ. μουστάρδα
– 1/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
– 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:
1. Αφού πλύνετε πολύ καλά την πράσινη σαλάτα με άφθονο νερό, αφήστε τη να στραγγίσει και κόψτε την κατάλληλα.
2. Καθαρίστε το πορτοκάλι και κόψτε το, αφαιρώντας τις λευκές μεμβράνες.
3. Βάλτε όλα τα υλικά στη σαλατιέρα και προσθέστε τη βινεγκρέτ.
4. Για τη βινεγκρέτ, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη (προαιρετικά), το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι σε ένα μεγάλο βάζο.
5. Σφραγίστε το βάζο καλά και ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Απλώστε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.