8 Οκτωβρίου 2025

Υψηλή Χοληστερίνη: Καθημερινές Τροφές που Αυξάνουν τον Κίνδυνο

Τελευταία Άρθρα

Ζάχαρη: Γιατί να την αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες ανησυχούν για την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης κατά την εγκυμοσύνη. Αν και αυτά τα διατροφικά στοιχεία βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα και πα

Γιατί τα μωρά χαμογελούν όταν κοιμούνται;

Τα νέα μωρά συχνά χαμογελούν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, και αυτό είναι ένα φαινόμενο που ενθουσιάζει τις νέες μαμάδες. Αν και μερικοί μπορεί να πιστε

5 συνήθη αισθητικά προβλήματα μετά την εγκυμοσύνη – και πώς να τα εξαφανίσετε

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε διάφορα αισθητικά προβλήματα που να επηρεάζουν την εικόνα σας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να τ

Πέντε μύθοι για τη λοχεία: Οι αλλαγές στο σώμα και η ψυχική υγεία μετά τη γέννα

Έχεις διαβάσει αρκετά βιβλία για την εγκυμοσύνη λίγο πριν γίνεις μητέρα, ωστόσο ελάχιστοι σε έχουν προετοιμάσει για το τι ακολουθεί μετά τη γονιμοποίηση. Η

Εγκυμοσύνη: Πώς αντιμετωπίζουμε τους πόνους στα πόδια;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως πρωινή ναυτία, κούραση και πόνοι στη μέση και τα πόδια. Πώς μπορείτε να ανακουφί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα προβλήματα που προκαλεί η υψηλή επίπεδο “κακής” (LDL) χοληστερόλης είναι κρυφά και σοβαρά. Η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες είναι ένα από τα αποτελέσματα της υψηλής χοληστερίνης, που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις.

Η διατροφή αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα στα επίπεδα χοληστερίνης μας. Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να εκτοξεύσουν τη χοληστερίνη μας και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

1. Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με άπαχο κρέας όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Δοκιμάστε ένα wrap με κοτόπουλο, σπανάκι και φέτα για ένα υγιεινό γεύμα στη δουλειά.

2. Προσθέστε περισσότερο ψάρι στη δίαιτά σας, ιδίως σολομό που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.

3. Αποφύγετε το τηγάνισμα των τροφίμων, καθώς αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων και την ποσότητα κορεσμένων λιπαρών. Χρησιμοποιήστε αντί αυτού μέθοδοι μαγειρέματος όπως η φριτέζα αέρος για να μειώσετε την ποσότητα λαδιού.

4. Αποφεύγετε το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον και το σαλάμι, που θεωρείται καρκινογόνο. Δοκιμάστε τα χορτοφαγικά μπιφτέκια που μπορείτε να φτιάξετε από φυτικά συστατικά.

5. Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα γλυκά με υγιεινές επιλογές όπως muffins με γιαούρτι στη φριτέζα αέρος, φρούτα παγωτό ή υγιεινά μπισκότα με βρώμη και καρύδα.

Για να διατηρήσουμε υγιείς επίπεδα χοληστερίνης, πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά τα τρόφιμά μας. Αντικαταστήστε τις παραπάνω τροφές με υγιεινές επιλογές για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.