Συστατικά:
– 800γρ. φρέσκο ψάρι για σούπα
– 1 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– 2-3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 καρότα, ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
– 3 μεσαίου μεγέθους ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
– 1 φρέσκο δαφνόφυλλο
– 1 κουταλιά τσαγιού φρέσκο θυμάρι
– Αλάτι και πιπέρι, για να γεύσετε
Τρόπος Παρασκευής:
1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και το σέλινο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σβήστε τα υλικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί και προσθέστε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και την πιπεριά. Αφήστε τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
3. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιήστε τα υλικά και αφήστε τα στην άκρη.
4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βράστε το ψάρι με νερό και αλάτι για 10 λεπτά.
5. Αφαιρέστε το ψάρι από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα.
6. Φιλτράρετε τον ζωμό του ψαριού και ρίξτε τον στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
7. Βράστε την ψαρόσουπα για περίπου 15 λεπτά και προσθέστε αλάτι για επιπλέον γεύση.
8. Σερβίρετε την σούπα ζεστή και πασπαλίστε από πάνω με φρέσκο μαϊντανό και θυμάρι.
Απολαύστε αυτή τη νέα συνταγή για ψαρόσουπα και ανακαλύψτε μια απόλαυση γεμάτη γεύση και αρώματα. Η εύκολη παρασκευή και οι φρέσκες πρώτες ύλες θα σας ενθουσιάσουν και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να απολαύσετε μια θερμή, γευστική σούπα με απαράμιλλη γεύση.