Το χοιρινό κότσι είναι ένα πιάτο που πάντα συνεπαίρνει τα γευστικά μας αισθήματα. Γιατί να μην το αναβαθμίσουμε λοιπόν; Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό χοιρινό κότσι με πατάτες που θα προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο γεύσης.
Υλικά:
– 650 γρ. χοιρινό κότσι
– 600 γρ. πατάτες
– 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε το κότσι.
3. Τοποθετήστε το χοιρινό κότσι σε ένα ταψί.
4. Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
5. Πασπαλίστε τις πατάτες με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο, και ανακατέψτε καλά.
6. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι.
7. Προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
8. Βγάλτε το κότσι από το φούρνο και περιχύστε το με τους χυμούς του.
9. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
Αυτή η παραλλαγή του χοιρινού κότσιού με πατάτες αποτελεί μια θρεπτική επιλογή γεύσης για το φαγητό σας. Το χοιρινό κότσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό, ενώ οι αρωματικές πατάτες θα προσθέσουν ένα φρέσκο άρωμα και υφή στο πιάτο. Μην ξεχάσετε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα για μια ισορροπημένη γεύση.
Πηγή: govastileto.gr (προσάρτωση)