Μια νέα και ανανεωμένη συνταγή για muffins έρχεται να σας δροσίσει το καλοκαίρι! Τα muffins με γιαούρτι είναι ιδανικά για να απολαύσετε σαν ελαφριά επιλογή σνακ, είτε στο σπίτι, είτε σε πικνίκ ή ακόμη και στην παραλία.
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτήν τη λαχταριστή συνταγή. Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
– 50 ml ελαιόλαδο
– 75 γρ. γιαούρτι
– 1 αυγό
– 2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 100 γρ. ζάχαρη άχνη
– 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 75 γρ. μούρα, κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα
Ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία της παρασκευής αυτών των ελαφριών και γευστικών muffins!
Βήμα 1: Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 160ºC για 2 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2: Προσθέστε τις μούρες, τα κομματάκια σοκολάτας ή τα αποξηραμένα φρούτα, αν τα χρησιμοποιείτε, και ανακατέψτε ξανά για να τα συνδυάσετε ομοιόμορφα με το μείγμα. Προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος σε θήκες σιλικόνης ή σε μια φόρμα για μάφινς, γεμάτη με χάρτινες θήκες, μέχρι να φτάσετε στα τρία τέταρτα του ύψους τους – ίσως χρειαστεί να τα ψήσετε σε δόσεις, αν η ποσότητα είναι μεγάλη.
Βήμα 3: Ψήστε τα muffins στους 160ºC για 12-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν έναν ροδακινί αποχρωματισμό.
Απολαύστε αυτά τα ελαφριά muffins με γιαούρτι ως γλυκό σνακ ή ως γευστική επιλογή για το πρωινό ή το απογευματινό σας! Ένα γευστικό και δροσερό σνακ που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!