4 Δεκεμβρίου 2025

Παρασκευή εύκολου οικογενειακού φαγητού: Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 350 γρ. κανελόνια
– 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
– 500 γρ. ρικότα
– 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
– Για τη μπεσαμέλ:
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό
– 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
– 100 γρ. βούτυρο
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
4. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι.
5. Προσθέστε στο μείγμα του σπανακιού τη ρικότα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά.
6. Αποσυρείστε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
7. Βάλτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε το να ζεσταθεί.
8. Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύετε. Η ένταση της φωτιάς δεν πρέπει να είναι υψηλή για να μην καεί το μείγμα και να πικρίσει.
9. Αρχίστε να ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε όλο το γάλα και αφήστε να βράσει ελαφρά μέχρι να δέσει η κρέμα.
10. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
11. Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
12. Ρίξτε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ στον πάτο και απλώστε την παντού, φτιάχνοντας ένα λεπτό στρώμα.
13. Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα του σπανακιού και της ρικότας, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού.
14. Τοποθετήστε τα στο ταψί χωρίς κενά μεταξύ τους.
15. Απλώστε από πάνω όλη την μπεσαμέλ μέχρι να καλυφθούν τα κανελόνια.
16. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45-50 λεπτά.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και ευκολοφόρετο πιάτο κανελονιών με σπανάκι και ρικότα μαζί με την οικογένειά σας! Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά που σίγουρα θα σας κερδίσει. Καλή όρεξη!