2 Οκτωβρίου 2025

Παρασκευή εύκολου οικογενειακού φαγητού: Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Τελευταία Άρθρα

Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Πρόσφατα, το εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου της Vogue προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το εξώφυλλο απεικονίζει τεσσάρα από τα πιο αξεπέραστα supermodels

6 κομψά και οικονομικά Airbnb στο Παρίσι – Από 20 ευρώ

Το Παρίσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου και αγαπημένος των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ωστόσο, η διαμονή σε αυτή την πόλη μπορεί να εί

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

Κατανάλωση Βλαβερών Τρανς Λιπαρών

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συνεχίζουν να καταναλώνουν τρανς λιπαρά,

Το Smarthink: Καλύτερη ποιότητα ζωής, χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος

Η εταιρεία «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», που είναι ο παλαιότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, πρωτοπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας της Τε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 350 γρ. κανελόνια
– 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
– 500 γρ. ρικότα
– 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
– Για τη μπεσαμέλ:
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό
– 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
– 100 γρ. βούτυρο
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
4. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι.
5. Προσθέστε στο μείγμα του σπανακιού τη ρικότα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά.
6. Αποσυρείστε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
7. Βάλτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε το να ζεσταθεί.
8. Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύετε. Η ένταση της φωτιάς δεν πρέπει να είναι υψηλή για να μην καεί το μείγμα και να πικρίσει.
9. Αρχίστε να ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε όλο το γάλα και αφήστε να βράσει ελαφρά μέχρι να δέσει η κρέμα.
10. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
11. Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
12. Ρίξτε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ στον πάτο και απλώστε την παντού, φτιάχνοντας ένα λεπτό στρώμα.
13. Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα του σπανακιού και της ρικότας, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού.
14. Τοποθετήστε τα στο ταψί χωρίς κενά μεταξύ τους.
15. Απλώστε από πάνω όλη την μπεσαμέλ μέχρι να καλυφθούν τα κανελόνια.
16. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45-50 λεπτά.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και ευκολοφόρετο πιάτο κανελονιών με σπανάκι και ρικότα μαζί με την οικογένειά σας! Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά που σίγουρα θα σας κερδίσει. Καλή όρεξη!