4 Οκτωβρίου 2025

Νέα Συνταγή: Ανανεωμένο Ουγγαρέζικο Γκούλας

Τελευταία Άρθρα

Ψάχνουν δύο εκατομμύρια οδηγούς…

Η έλλειψη οδηγών αποτελεί πραγματική απειλή για την κινητικότητα και τις αλυσίδες εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομ

Δυστυχισμένοι γονείς δεν μπορούν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά

Το διαζύγιο ήταν κάτι που σκεφτόμουν πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Η σχέση μου με τον σύζυγό μου ήταν πολύ δυσάρεστη και τα παιδιά μας ήταν μά

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό

Όταν ετοιμάζετε το δωμάτιο του μωρού σας, μία από τις πιο σημαντικές αγορές που πρέπει να κάνετε είναι μια κούνια. Θα περάσει πολύ ώρα σε αυτή και θέλετε ν

Αγαπητή μαία, μη με πάρεις μακριά από τη μαμά μου μόλις γεννηθώ

Αγαπητή μαία, ελπίζω να είμαι ένα υγιές, τελειόμηνο μωρό και θα ήθελα να σου ζητήσω να μου μεταφέρεις τις εντολές που ακολουθεί η μαμά μ

Νέες άδειες κυκλοφορίας μόνο σε «καθαρά» φορτηγά!

Ετοιμάζεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά των φορτηγών, με την επιβολή νέων κανονισμών για τις άδειες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την τελευταία αντιρρυπαντικ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Παραδοσιακή συνταγή γίνεται πιο σύγχρονη και γευστική με νέα υλικά και τον δικό μου τίτλο στην αρχή τουυ. Ανακαλύψτε το νέο ουγγαρέζικο γκούλας που θα σας ενθουσιάσει!

Συστατικά:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρά καρέ
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
– 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
– 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
– 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
– 300 ml ζωμό βοδινού
– 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Αλάτι και πιπέρι
– 150 ml ξινή κρέμα

Τρόπος Εκτέλεσης:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.
3. Αλευρώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιας σπάλας σε ένα πιάτο και τα ρίχνετε στο τηγάνι, γυρίζοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
4. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
5. Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ, και την πάπρικα και ανακατεύετε. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
7. Ρίχνετε τις ντομάτες, το κρασί και τον ζωμό βοδινού στην κατσαρόλα και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
8. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 1 ½ ώρα, τουλάχιστον.
9. Αδειάζετε το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνετε για λίγο ακόμη.
10. Αφαιρείτε το από το φούρνο, πασπαλίζετε με μαϊντανό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την ξινή κρέμα και το σερβίρετε ζεστό.

Με αυτήν τη νέα εκδοχή του ουγγαρέζικου γκούλας, θα απολαύσετε μια νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Εύκολο στην παρασκευή και γεμάτο αρώματα, αυτό το πιάτο θα σας κατακτήσει με τη γεμάτη γεύση και την απαλή υφή του. Απολαύστε τον Ουγγαρέζικο Γκούλας σε μια νέα και ανανεωμένη εκδοχή!