Η συνταγή για πικάντικες παπαρδέλες με μπρόκολο και αυγό είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τις κλασικές παπαρδέλες ραγού. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή με απλά υλικά και δημιούργησε μια νόστιμη γεύση που θα σε ενθουσιάσει.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
– 500 γρ. παπαρδέλες
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό miso
– 1/2 φλιτζάνι κρατημένο νερό μαγειρέματος
– φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι αποξηραμένο ή μπούκοβο
– 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 4 αυγά
Πώς να το φτιάξεις:
1. Προθερμάνε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθέτησε το μπρόκολο σε ένα ταψί και περίχυσέ το με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ το με αλάτι και ψήσε το για 20-25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει και ψηθεί.
2. Άφησε τα αυγά να ξεκουραστούν σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά αφού ετοιμαστούν.
3. Μαγείρεψε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγείρεψέ το μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το μέλι, το τσίλι και το miso. Πρόσθεσε το νερό από τα ζυμαρικά που έχεις κρατήσει και άφησέ το να σιγοβράσει. Πρόσθεσε τις παπαρδέλες και συνέχισε να μαγειρεύεις για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να επικαλύψει τα ζυμαρικά.
5. Σερβίρε τις παπαρδέλες με το ψιλοκομμένο μπρόκολο και ένα αυγό πάνω από αυτά. Πρόσθεσε μια έξτρα δόση τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.
Απόλαυσε αυτήν την πικάντικη εκδοχή των παπαρδελών με μπρόκολο και αυγό και ανακάλυψε νέες γεύσεις στην κουζίνα σου. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα σε καταπλήξει με την ευκολία και τη γευστικότητά της.