2 Οκτωβρίου 2025

Ο νέος κίνδυνος για τον προστάτη από τις τηγανητές τροφές

Τελευταία Άρθρα

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

8 καταπληκτικά Airbnb για τη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για city breaks, γνωστή για τον πολιτισμό, την εκπληκτική γαστρονομία και τη νυχτερινή διασκέδαση. Είναι

Προτεινόμενα Airbnb στη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη είναι μια συναρπαστική πόλη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και σημαντικά μουσεία. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη γαστρονομία, τις επιλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το μαγείρεμα τροφών σε τηγάνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, και φαίνεται ότι ο προστάτης δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι άντρες που έχουν ένα επιπλέον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, είτε λόγω ιστορικού, είτε απλά ως μέλη του ανδρικού πληθυσμού, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση των τηγανητών τροφών. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το Ερευνητικό Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson στο Σιάτλ, η αυξημένη κατανάλωση τηγανητών τροφών συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η μελέτη περιλάμβανε 3.000 άτομα και έδειξε ότι οι άντρες που καταναλώνουν τηγανητό κοτόπουλο, ψάρι και πατάτες περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, έχουν 30% έως 37% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τους που καταναλώνουν αυτές τις τροφές λιγότερο από μια φορά τον μήνα. Το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες παράγει προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία είναι γνωστά ως παράγοντες που προκαλούν φλεγμονές και οξειδωτικό στρες. Όταν τα έλαια τηγανίζονται, δημιουργούνται πιθανώς καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας. Επιπλέον, η πολύ συχνή κατανάλωση τηγανητών τροφών μπορεί να συμβολίζει ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης γρήγορου φαγητού γενικότερα, ή άλλων ανθυγιεινών συνηθειών, που μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία μας και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, είναι σημαντικό να μειώσουμε την κατανάλωση των τηγανητών και επεξεργασμένων τροφών, και να ακολουθήσουμε μια διατροφή με περισσότερα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και φυσικές τροφές, παράλληλα με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.