Συστατικά:
– 1 κιλό ρεβίθια
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1/4 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1/4 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
– 3 κουταλιές σούπας ταχίνι
– 2 κουταλιές σούπας κόλιανδρος
– Αλάτι
Τρόπος Παρασκευής:
1. Βράσε τα ρεβίθια σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
2. Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια και άλλα υλικά, όπως το ταχίνι, η πάπρικα, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, το πιπέρι και αλάτι.
3. Χτύπησε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
4. Πρόσθεσε τον κόλιανδρο και 1/4 του φλιτζανιού νερό, στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
5. Σερβίρε το χούμους κρύο ή ζεστό, συνοδευμένο με ψητές τορτίγιες και έξτρα ελαιόλαδο.
Ανανεωμένη συνταγή για θρεπτικό χούμους με πάπρικα”