2 Οκτωβρίου 2025

Νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι!

Τελευταία Άρθρα

Αναμονή για χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται καθημερινά στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγε

Tips για ευκολότερη μετάβαση σε vegan διατροφή

Σκέφτεσαι να γίνεις vegan; Tips για πιο εύκολη μετάβαση Η μετάβαση σε μια plant-based διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη γι

Η σημασία της προστασίας από τον ήλιο

Σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το καλοκαίρι παραμένει αναλλοίωτο και ο κώδικας του καλοκαιριού περιλαμβάνει τις λέξεις "ήλιος", "θά

Φαγητό και ποτό με θέα στο διάστημα – Όλα όσα φανταζόμασταν είναι σήμερα πραγματικότητα

Οι ταξιδιώτες στο διάστημα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τροφή και ποτό με μια εκπληκτική θέα. Η εταιρεία Space Perspective δημιούργησε το εσωτερικό Space

5 Airbnb στα Ιωάννινα

Προσέχοντας τις γιορτές, η αναζήτηση καταλυμάτων για τις αποδράσεις μας γίνεται ολοένα και πιο εντατική. Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 500 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
– 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
– 3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
– 1/2 κουταλάκι σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 πρέζα κανέλα
– 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας μια νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
Βάζουμε το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Στόχος μας είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να πήξει.
Αφού αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Μεταφέρουμε την κέτσαπ σε ένα δοχείο ή βαζάκι και τη σερβίρουμε.
Αν μας περισσέψει, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.