14 Μαρτίου 2025

Νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι!

Τελευταία Άρθρα

Η υποκρισία: Μια πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης

Η υποκρισία είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας μια επαναλαμβανόμενη και ανησυχητική πτυχή της ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτή η

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Καταπολεμητής της Παιδικής Παχυσαρκίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε μια κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου και φιλόδοξου προγράμματος που αποσκοπεί στη

Γυναίκες: Ο κίνδυνος της καθυστερημένης ώρας έναρξης του ύπνου

Η έλλειψη ύπνου έχει συχνά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι ακόμα και οι μικρές παρεκκλίσεις από το συνηθισμένο ωράριο

Ο μυστικός κώδικας για την υγεία του εντέρου: Ο γαστρεντερολόγος που αποκαλύπτει τις 4 βιταμίνες που χρειάζεται το πεπτικό σύστημα”

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που αποδίδεται στο έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλο. Ο λόγος είναι ότι το έντερο είναι στενά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο μέσω του άξ

Αποκάλυψη: Ελπίδα για την πρόληψη της μυωπίας με νέα θεραπεία

Μια νέα έρευνα φέρνει ελπίδα για την πρόληψη της μυωπίας σε μικρά παιδιά με τη χρήση μιας ουσίας που αναστέλλει την εξέλιξή της. Τα αποτελέσματα της τριετούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 500 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
– 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
– 3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
– 1/2 κουταλάκι σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 πρέζα κανέλα
– 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας μια νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
Βάζουμε το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Στόχος μας είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να πήξει.
Αφού αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Μεταφέρουμε την κέτσαπ σε ένα δοχείο ή βαζάκι και τη σερβίρουμε.
Αν μας περισσέψει, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.