4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι!

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 500 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
– 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
– 3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
– 1/2 κουταλάκι σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 πρέζα κανέλα
– 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας μια νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
Βάζουμε το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Στόχος μας είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να πήξει.
Αφού αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Μεταφέρουμε την κέτσαπ σε ένα δοχείο ή βαζάκι και τη σερβίρουμε.
Αν μας περισσέψει, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.