2 Οκτωβρίου 2025

Νέα λόγιαΑνακαλύψτε τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά που θα ενισχύσουν τη διατροφή σας

Τελευταία Άρθρα

Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Πρόσφατα, το εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου της Vogue προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το εξώφυλλο απεικονίζει τεσσάρα από τα πιο αξεπέραστα supermodels

6 κομψά και οικονομικά Airbnb στο Παρίσι – Από 20 ευρώ

Το Παρίσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου και αγαπημένος των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ωστόσο, η διαμονή σε αυτή την πόλη μπορεί να εί

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

Κατανάλωση Βλαβερών Τρανς Λιπαρών

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συνεχίζουν να καταναλώνουν τρανς λιπαρά,

Το Smarthink: Καλύτερη ποιότητα ζωής, χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος

Η εταιρεία «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», που είναι ο παλαιότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, πρωτοπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας της Τε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η φύση μας προσφέρει μια πολύπλευρη ποικιλία φρούτων και λαχανικών που μπορούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή μας με χρώμα, γεύση και οφέλη για την υγεία. Παρακάτω θα αναφέρω πέντε από αυτά τα εποχιακά τρόφιμα που αξίζει να έχετε στο καλάθι σας και θα δώσω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

1. Κιουϊνόα
Η κιουϊνόα είναι ένα υγιεινό αρχαίο δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση για μια πλούσια σαλάτα με γλυκοπατάτες, φρέσκα λαχανικά και δημητριακά. Επιπλέον, μία από τις εκλεπτυσμένες και υγιεινές επιλογές είναι η παρασκευή chia pudding με κιουϊνόα και γκρανόλα.

2. Μούρα
Τα μούρα είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και φυτοχημικά. Μπορείτε να προσθέσετε μούρα στα πρωινά σας δημητριακά ή να φτιάξετε ένα αναζωογονητικό smoothie με μούρα, σαγκουίνι και αβοκάντο.

3. Ρόδια
Τα ρόδια είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και την πλούσια γεύση τους. Μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτες σας ή να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothies. Ένα ενδιαφέρον γευστικό πείραμα είναι η συνδυαστική χρήση ροδίου με σαγκουίνι και αβοκάντο σε ένα φρέσκο και υγιεινό smoothie.

4. Ιβίσκος
Ο ιβίσκος είναι ένα βότανο που μπορεί να προσθέσει ένα μοναδικό άγγιγμα στις σαλάτες και τα ροφήματά σας. Μπορείτε να προσθέσετε ιβίσκο στο νερό σας και να το απολαύσετε ως ένα αναζωογονητικό ρόφημα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ιβίσκο στην κίνηση του τσαγιού σας για να του προσθέσετε μια φυσική και διαφορετική γεύση.

5. Μάραθος
Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό φυτό που μπορεί να προσφέρει μια νόστιμη προσθήκη στα φαγητά σας. Μπορείτε να προσθέσετε μάραθο στις σαλάτες σας ή να το χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες και συνοδευτικές συνταγές. Βασικό συστατικό μιας δροσερής και φρέσκα αλοιφής για τα λαχανικά σας μπορεί να είναι ο μάραθος.

Με αυτές τις νέες και υγιεινές επιλογές, μπορείτε να ανακαλύψετε νέα επίπεδα γεύσης και οφέλη για την υγεία σας. Αναμειξάτε αυτά τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας και απολαύστε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στην ευεξία σας.