3 Οκτωβρίου 2025

Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ

Τελευταία Άρθρα

Ανταρκτική: Οι πάγοι συρρικνώθηκαν φέτος περισσότερο από ποτέ

Η έκταση των πάγων στην Ανταρκτική φέτος έχει φθάσει σε νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου (NSIDC) στις ΗΠΑ. Συγκε

Lego: Απέτυχε το σχέδιό της να κατασκευάσει τουβλάκια από πλαστικά μπουκάλια

Η εταιρεία παιχνιδιών, Lego, αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιό της να κατασκευάζει τουβλάκια από ανακυκλώσιμα μπουκάλια, καθώς ανακάλυψε ότι δεν μ

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)
– Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)
– Νερό
– Χαμομήλι
– 1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε μικρές φέτες και το χτυπάμε ελαφρά.
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.
Κόβουμε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και το χτυπάμε για να απελευθερωθούν οι αρώματα.
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει απαλά για περίπου 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.
Καλύπτουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυθεί για άλλα 5-10 λεπτά με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.
Σερβίρουμε το ζεστό αρωματικό χαμομήλι με φέτες λάιμ για πιο φρέσκο άρωμα και γεύση.

Τίτλος: Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ: Μια απόλαυση γεμάτη αρώματα και γεύσεις