2 Οκτωβρίου 2025

Φανταστικό μοσχαρίσιο μακαρονάκι με εξωτική ντομάτα

Τελευταία Άρθρα

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
– 3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
– 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτέ
– 1 φύλλο δάφνης
– 3 τεμάχια γαρυφαλλιού
– 3 κόκκους μπαχαρικά
– 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
– 1 καρότο, τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος:
Σε ένα μεγάλο κατσαρολικό, ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει, προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα. Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, την πελτέ ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για περίπου 1/2 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις το κοφτό μακαρονάκι, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. 2 λεπτά πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο, τα σουρώνεις και τα ρίχνεις μέσα στον κιμά. Σερβίρεις αμέσως, ρίχνοντας μια γενναία ποσότητα τριμμένου τυριού ή θρυμματισμένη φέτα.

Πηγή: tlife.gr

Δείτε την αναδιατύπωση σε ένα νέομε τίτλο “Απολαυστικό μοσχαρίσιο μακαρονάκι με φρέσκια ντομάτα”:

Ένα κοφτό μακαρονάκι με κιμά και φρέσκια ντομάτα είναι ένα ευκολοφόρετο πιάτο που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας. Με πολλά αρωματικά μπαχαρικά και μια εξωτική πινελιά, αυτή η συνταγή θα σας κάνει να ξεχάσετε οποιοδήποτε απλό μακαρονάδα.

Για να φτιάξετε αυτό το φανταστικό μακαρονάκι, θα χρειαστείτε μοσχαρίσιο κιμά και φρέσκια ντομάτα. Ξεκινήστε με να σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα. Ρίξτε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Προσθέστε όλα τα αρωματικά, τον πελτέ ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να σμίξουν όλες οι γεύσεις. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τον κιμά να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, σουρώστε τα σωληνάρια και προσθέστε τα στον κιμά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας γενναιοδωρα με τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα.

Αυτό το φιντανιστικό μοσχαρίσιο μακαρονάκι με φρέσκια ντομάτα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Απολαύστε το ως κυρίως πιάτο ή ως πλευρικό με ένα νόστιμο κρεμμύδι. Είναι ένα πιάτο που θα θέλετε να το ξαναφτιάξετε ξανά και ξανά!