4 Δεκεμβρίου 2025

Νόστιμη συνταγή για λαζάνια με κιμά

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή των λαζάνιων με κιμά είναι τα εξής:

– 1 πακέτο λαζάνια
– 700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 3 καρφάκια γαρίφαλο
– 5 φύλλα φασκόμηλο
– 1 κουταλιά σούπας βασιλικό
– 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
– 1/2 λίτρο νερό
– 750 ml ντομάτα
– 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
– 1 καρότο, τριμμένο
– 5 κλαδάκια σέλινο
– 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
– 1/2 κύβο πράσο, ψιλοκομμένο
– 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
– Αλάτι και πιπέρι
– Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί

Για την παρασκευή του πιάτου ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Βράστε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μόνο 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα με προσοχή να μην σπάσουν.

2. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε το με το κρεμμύδι. Προσθέστε το σέλινο, το καρότο, το πράσο και το μπέικον.

3. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, φροντίζοντας να σπάσετε το κρέας και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια στην κατσαρόλα.

4. Σβήστε τον κιμά με το κόκκινο κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί πριν προχωρήσετε στα υπόλοιπα υλικά.

5. Ρίξτε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, το ντοματοπελτέ και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

6. Προσθέστε όλα τα μυρωδικά σας στη σάλτσα και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.

7. Στρώστε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Πάνω από αυτήν, στρώστε μια σειρά λαζάνια και το μισό μέρος του κιμά. Συνεχίστε με άλλες λαζάνιες και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά.

8. Σκεπάστε το πυρίμαχο σκεύος με τα λαζάνια και πασπαλίστε με το τυρί. Βάλτε αλουμινόχαρτο πάνω και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

9. Αφού περάσει ένα τέταρτο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το πιάτο να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά.

10. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε και απολαύστε!