4 Δεκεμβρίου 2025

Γρήγορα και εύκολα κεφτεδάκια μπακαλιάρου για το τραπέζι σου!

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Με την προσέλευση της 25ης Μαρτίου, ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι αδιανόητο να μην βρίσκεται στο τραπέζι σου! Αν όμως τα παιδιά σου δεν είναι πολύ ενθουσιασμένα με την ιδέα του παραδοσιακού μπακαλιάρου (όπως και τα δικά μου), δοκίμασε αυτή την γρήγορη και εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια μπακαλιάρου που μπορείς να ετοιμάσεις σε 15 λεπτά. Τα κεφτεδάκια αυτά μπορούν να συνοδευτούν με πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας για τα παιδιά και με σκορδαλιά για εσένα!

Ας δούμε την εύκολη συνταγή:

Υλικά:
– 250γρ φιλέτο μπακαλιάρου
– 5 φέτες φρέσκο ψωμί
– 1 κρεμμύδι
– φρέσκο άνηθο
– 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
– αλάτι
– πιπέρι
– αλεύρι για πανάρισμα
– ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
– λεμόνι για το τέλος

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, το άνηθο, το κρεμμύδι, τη βρασμένη πατάτα και το αλάτι και το πιπέρι.
2. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να αναμειχθεί το ψάρι με όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
5. Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε ελαιόλαδο για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τυχόν περίσσειο λάδι.
7. Πριν τα σερβίρουμε, ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι πάνω στα κεφτεδάκια για να απογειώσουμε τη γεύση τους.
8. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με σκορδαλιά, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές. Καλή απόλαυση!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να ικανοποιήσεις όλη την οικογένεια σε μικρό χρονικό διάστημα. Ανακάλυψε τη νέα παραλλαγή του κλασικού μπακαλιάρου και απολαύστε το γεύμα σας!