3 Οκτωβρίου 2025

Νέα συνταγή για κοτόπουλο με αλφρέντο σάλτσα

Τελευταία Άρθρα

Μυκητιάσεις και τραυματισμοί στην άμμο

Στην άμμο της παραλίας δεν απλώς χτίζουμε παλάτια και κάστρα! Περπατάμε, τρέχουμε, κάνουμε γυμναστική, παίζουμε beach-volley και ρακέτες. Περνάμε το μεγαλύ

Μια 11χρονη στο ΕΔΔΑ για την κλιματική αλλαγή- Γιατί είναι ιστορική η προσφυγή

Η 11χρονη Mariana Agostinho κάθισε σήμερα στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), μαζί με τα δύο αδέλφια και τα τρία ξαδέλφι

Ο Frankie άνοιξε το πρώτο τατουατζίδικο της Ικαρίας

Ο Frankie, 28 χρονών, με καταγωγή από την Ικαρία, αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στο νησί του και να ανοίξει το πρώτο στούντιο τατουάζ. Μεγάλωσε στο Πίτσ

Μικροί δροσεροί παράδεισοι σε 8 αυλές της Αθήνας

Ακούγοντας τη λέξη αυλή, πολλά μπορούν να μας έρθουν στο μυαλό, όλα όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: θυμίζουν κάτι ωραίο. Η αυλή στο σχολείο που βγαίναμε

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 300 γρ. ζυμαρικά
– 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
– 60 γρ. βούτυρο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 350 ml γάλα
– 240 ml κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
– μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση τους!

Πηγή: tlife.gr

Αφράτα ζυμαρικά με απολαυστική σάλτσα κοτόπουλου και αλφρέντο”