4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα συνταγή για κοτόπουλο με αλφρέντο σάλτσα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 300 γρ. ζυμαρικά
– 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
– 60 γρ. βούτυρο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 350 ml γάλα
– 240 ml κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
– μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση τους!

Πηγή: tlife.gr

Αφράτα ζυμαρικά με απολαυστική σάλτσα κοτόπουλου και αλφρέντο”