2 Οκτωβρίου 2025

Κανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Τελευταία Άρθρα

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΝέοΚανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Υλικά:

Για τη ζύμη:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 3/4 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:
– 240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1-2 κ.σ. ζεστό νερό

ΓΙα το γλάσο:
– 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ανοίξτε ένα φύλλο με τον πλάστη, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ορθογώνιο σχήμα.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα, για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε, αν χρειαστεί, ακόμη 1 κ.σ. ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες.

Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στη ζύμη και προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.

Κόψτε το ρολό σε μικρά ρολάκια, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι.

Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά το ψήσιμο, αυτά θα φουσκώσουν και θα ενωθούν σχεδόν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήστε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Ετοιμάστε το γλάσο απλώς ανακατεύοντας τα δύο υλικά.

Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, ρίξτε απευθείας από πάνω το γλάσο. Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε όλα με τη μία.