15 Μαρτίου 2025

Κανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Τελευταία Άρθρα

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

Νέα τρόφιμα με χαμηλά υδατάνθρακες και λιπαρά για μια υγιεινή δίαιτα

Σε αυτόθα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα δέκα καλύτερα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών. Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΝέοΚανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Υλικά:

Για τη ζύμη:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 3/4 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:
– 240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1-2 κ.σ. ζεστό νερό

ΓΙα το γλάσο:
– 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ανοίξτε ένα φύλλο με τον πλάστη, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ορθογώνιο σχήμα.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα, για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε, αν χρειαστεί, ακόμη 1 κ.σ. ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες.

Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στη ζύμη και προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.

Κόψτε το ρολό σε μικρά ρολάκια, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι.

Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά το ψήσιμο, αυτά θα φουσκώσουν και θα ενωθούν σχεδόν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήστε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Ετοιμάστε το γλάσο απλώς ανακατεύοντας τα δύο υλικά.

Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, ρίξτε απευθείας από πάνω το γλάσο. Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε όλα με τη μία.