5 Δεκεμβρίου 2025

Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ένα εξαιρετικό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία έζησαν οι εργαζόμενοι της Παγκόσμιας Τράπεζας, όταν προσκλήθηκαν σε ένα μοναδικό γεύμα με αποκλειστικά ελληνικά πιάτα. Το ελληνικό εστιατόριο «Our Mom, Eugenia» κέρδισε την ευκαιρία να μαγειρέψει για τους εργαζόμενους της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο των Ημερών Ελληνικής Κληρονομιάς
Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και την Παγκόσμια Τράπεζα, οι οποίες αποφάσισαν να προσκαλέσουν το εστιατόριο «Our Mom, Eugenia», γνωστό για την αυθεντική ελληνική κουζίνα του, για να δημιουργήσει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για τους υπαλλήλους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η σεφ Ευγενία Μαρκεσίνη-Χομπσον, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, συνεργάστηκε με τους σεφ της Παγκόσμιας Τράπεζας και μαγείρεψαν μαζί για να παρουσιάσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε περίπου 600 άτομα
Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα
Το μενού περιλάμβανε μια πλούσια ποικιλία από ελληνικά πιάτα, όπως παστίτσιο, θαλασσινά, σπανακόπιτα, σούπες, αρνί κοκκινιστό, κοτόσουπα αυγολέμονο και φασολάδα, καθώς και ελληνικές σαλάτες και τυριά. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά γλυκά όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. Την εμπειρία αυτή έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή η παρουσία της Πρέσβη της Ελλάδας κα Αικατερίνης Νασίκα, η οποία μοιράστηκε με τη σεφ Ευγενία τη συνταγή για το αγαπημένο της σπανακόρυζο
Η Ευγενία Μαρκεσίνη-Χομπσον, γνωστή ως η «Our Mom, Eugenia», έχει μια εντυπωσιακή πορεία στην κουζίνα. Μεγάλωσε στο νησί της Ζακύνθου και μάθε ολόκληρα τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τη γιαγιά της. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου γνώρισε τον άντρα της και από το 2016, εστιάζει στη λειτουργία του Our Mom, Eugenia στο Βόρεια Βιρτζίνια. Εκεί, σερβίρει αυθεντικά ελληνικά πιάτα που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, η Wall Street Journal και περιοδικά της περιοχής
Εκτός από την Ευγενία, η εμπειρία του Our Mom, Eugenia επεκτείνεται και στους δύο γιούς της, τον Alex και τον Phil. Ο Alex ξεκίνησε την καριέρα του στη διαφήμιση και τη δημοσιογραφία, αλλά ανακάλυψε το πάθος του για την τεχνολογία και εργάστηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προγραμματίζοντας ιστοσελίδες. Ο Phil, από την άλλη, ασχολήθηκε με το μπάσκετ και έπαιξε επαγγελματικά στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και οι δύο υποστηρίζουν την λειτουργία του εστιατορίου και το όνομά του προέρχεται από την αγάπη και τον σεβασμό προς την μαμά τους, Ευγενία
Το ελληνικό εστιατόριο Our Mom, Eugenia συνεχίζει να προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με αυθεντικές γεύσεις και παραδοσιακή φιλοξενία. Η οικογενειακή του φιλοσοφία αντανακλάται σε κάθε πιάτο και κάθε στιγμή που περνάνε οι επισκέπτες του. Με αυτόν τον τρόπο, η Ευγενία και οι γιοί της φέρνουν κοντά στο κοινό την αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα και την οικογένεια.